[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

VINGSAND: Premiere på «Bjørnørfolket 3.0»

juli 28, 2023 - juli 29, 2023

28.juli 2023 er det premiere på den tredje oppsetningen av «Bjørnørfolket – Landet av honning og aske» på Osen Bygdetun, Vingsand i Osen kommune.

Osen var den regionen flest i Bjørnør utvandret fra, og årets forestilling forteller historiene til de menneskene som både tok valget om å bli, og å reise. I stykket er vi i det herrens år 1888, i det som snart skal bli Osen herred. Samfunnet preges av ulykker fra fiske i åpen båt på åpent hav, og fattigdom og sut fører med seg mange dødsfall, spesielt hos de yngste. Men midt i dette vokser et håp, om det lovede land. Lenge trodde man det var himmelen presten prekte om, men nå begynner man å forstå at Landet av Honning og aske er; Amerika.

Et ras av utvandring oppstår, og flest utvandrer fra Osen-regionen. Skredderen har hendene fulle, og rekker ikke en gang å sy i knappene på Amerikadressene, og må bli med hesteskyssen ned til kaia! Familien til Nils Benjaminsen er intet unntak, og både Nils Kristian og Maren Marie har allerede bodd «over there» i flere år. Nå nærmer det seg familiegjenforening, og Nils har en avsløring som kommer til å endre familien for alltid.

PREMIERE 28. JULI 2023 KL. 18:00
FORESTILLINGER 29. JULI KL. 12:00 OG 18:00

Detaljer

Start:
juli 28, 2023
Slutt:
juli 29, 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Osen Bygdetun

Arrangør

Bjørnørfolket