[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

«Muslingstreiken»

juni 19, 2020 - juni 20, 2020

 

Poppeloppe teateret setter i 2020 opp stykket «Muslingstreiken» skrevet av Angela Hagen.

Livet er herlig i den idylliske byen under havet. Men i det siste så har det kommet så mye plast og annet søppel inn på torget. Det er muslingenes jobb å rydde, men de er slitne og utbrente. De går derfor til streik og nekter å rydde. Dette er krise for de som bor på torget. Krabbeline skal leie ut huset sitt på Sea BnB og venter kresne koier fra Japan. Kråkebolla Molla prøver å drive kafé, men alle svømmer bare forbi, fordi det ikke er noe koselig på torget lenger.
Klagene strømmer inn til rådhuset. Sjøstjerna er byens ordfører og har ansvaret for at alt fungerer som det skal. Men ordføreren liker ikke å tenke på problemer, hun vil heller bruke tiden på shopping og spa sammen med med sjøhestene. Hun bestemmer seg derfor for å sette ut søppelhåndteringen til haiene.
Haiene rydder gatene i en fei, og problemet ser ut til å være løst. Men det sjøstjerna ikke vet, er at haiene driver en undersjøisk «våpenindustri». De tygger plasten til småbiter og selger den som mikroplast på boks. Denne mikroplasten kan brukes til alt mellom himmel og jord. Krydder til maten, glitter, vaskemiddel og ansiktsmaske. Men mikroplasten er farlig og snart begynner tareskogen å visne.
Når tareskogen visner, blir alle fiskene syke. Venterommet på legekontoret fylles opp av syke fisk, og blekksprutene løper tentaklene av seg for å dele ut medisin. Snart er det tomt for medisin, men da er haiene på plass for å tilby medisin på boks. Nå er det flere som skjønner at det er mikroplasten som er problemet.
Byen blir mer og mer ødelagt, fiskene flytter og byen stenger. Ordføreren fortviler. Men krabbeline har vært en tur på land og funnet ut at det er menneskene som kaster søppel i havet. Krabbeline og ordføreren drar til haiene og gjør et siste forsøk på å redde byen. Er det for sent, eller klarer de det?

Årets stykke «Muslingstreiken», som skulle gått av stabelen 20. – 22. mars, ble utsatt på grunn av korona-situasjonen og anbefalinger fra kommune og myndigheter.

Forestillingen vises i Bjørnsonhuset:

Fredag 19/6 kl. 18:00
Lørdag 20/6 kl. 12:00 og kl. 15:00

Kjøp billett her

Detaljer

Start:
juni 19, 2020
Slutt:
juni 20, 2020
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/poppeloppeteateret/

Sted

Bjørnsonhuset, Molde
Norge

Arrangør

Poppeloppeteateret
Vis Arrangør nettside