[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

KONGSVINGER: Oberst Krebbs inntar festningen

juli 1, 2022 - juli 10, 2022

«Oberst Krebs og jakten på festningssverdet» spilles utendørs på Kongsvinger festning 1. til 10. juli 2022.

Profetien forteller at det ligger et festningssverd gjemt i ruinene på Kongsvinger festning. Den som finner sverdet, får all makt over festningen for evig og alltid.

Året er 1814 – slik omtrent. Oberst Krebs er kommandant på festningen. Han er helten som nettopp har vunnet slaget ved Matrand og Lier, en sjef alle på festningen ser opp til. Karl Johan av Sverige har sendt ut sin øverste generalmajor Ancka for å kontrollere forholdene. Det Krebs ikke vet, er at svenskene har skumle planer…

Kjøkkenjenta Klara har levd hele livet innenfor festningsmurene. Hun er en utålmodig og eventyrlysten ung dame, men har ikke fått utfolde seg og følge sine drømmer. Det har nemlig hennes mor Siv sørget for å sette en stopper for. Klara syns det er teit at det bare er gutta som får være soldater og sloss med sverd – hun drømmer om å oppleve den store verden utenfor, og kjempe side om side med alle de andre soldatene.

Plutselig oppdager Klara at virkeligheten hennes ikke er helt som hun tror, da hun og soldaten Vegard ramler over Sivs skumle planer om å finne festningssverdet og overta makten over festningen. Nå begynner Klara og Vegards kamp for å redde festningen. Arrangør er Eventyrfestningen.

Billetter finner du her

Detaljer

Start:
juli 1, 2022
Slutt:
juli 10, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Kongsvinger Festning

Arrangør

Eventyrfestningen