[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

HOMMELVIK: An-Margritt som musikkspill

november 5, 2022 - november 17, 2022

Ledelsen for Proletarteateret har tenkt mye hva de skulle velge å spille – og plutselig dukket musikalen «An-Magritt» opp! Den sterke historien til den forhatte oksekjørersken An-Magritt, som trosser vintervidda og det tøffe mannsdominerte miljøet og reiser til Trondhjem til stiftsbefalingsmann Bjelke med klagebrev på vegne av alle malmkjørerne. Det er også historien om den enorme veksten stedet Røros opplevde fra 1600-tallet og framover – og på hvilken menneskelig bekostning pengene kom.

Det er et ambisiøst stykke musikkteater og har ikke før vært gjort i sin helhet av et amatørteater. An-Magritt ble skrevet til Trøndelag Teater i 1988 og gjort på nytt i 2004. Henning Sommerro mottok Nordisk Råds musikkpris for musikken til «An-Magritt». Proletarteateret setter opp stykket i kunstnerisk samarbeid med Røthe Musikkteater AS (regi/produsent og hovedrolle). Videre er det utenfor Trøndelags grenser også gjort ved Det norske teater i 2007.

Av de profesjonelle kan vi nevne Mildred Marita Ramberg Røthe som An-Magritt, Jo Bjørner Haugom som Kølfogden og Axel Barø Aasen som Johannes Konstknikt. Orkesteret består av ti musikere og er en blanding av profesjonelle, semi-profesjonelle og amatører.

Et ekstrapoeng for Proletarteateret er at Hommelviks store sønn Johan Nygaardsvold og Johan Falkberget var nære venner (tilligemed født samme år). Derfor får det å spille Falkberget i Nygaardsvoldsalen i Bruket kulturhus en egen klang! Det er også inngått samarbeid med Fagforbundet lokalt i Malvik for å få til en foredragskveld i samband med en av forestillingene for å fortelle om dette vennskapet og trekke litt arbeiderhistorie inn i det hele.

Premieren er 5. november og det vil bli spilt totalt 8 forestillinger fram til den 17. november i Bruket kulturhus, Hommelvik.

  • 5-17. november
  • Bruket Kulturhus
  • Maivegen 10, 7550 Hommelvik

 

Detaljer

Start:
november 5, 2022
Slutt:
november 17, 2022
Kategori for Arrangement:

Sted

Bruket Kulturhus

Arrangør

Proletarteateret