[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

ARENDAL: Kamp om bevaring eller riving – 50 år etter

februar 12, 2023 - februar 14, 2023

Arendal dramatiske selskab spiller «Kampen om Tyholmen» på/ved Arendal gamle rådhus 12-14. mars. Stykket bygger på et spennende tema, et kommunestyremøte der kampen står om riving eller bevaring av gammel trehusbebyggelse.

12.februar 1973 vedtok Arendal bystyre med 28 mot 25 stemmer å verne de fire mest sentrale bygga på Nedre Tyholmen. Arendals ansikt blei bevart og mer enn ti års kamp om vern eller riving var over. Et nitidig arbeid med å renovere og restaurere begynte. Det var enorme avisdebattar, store folkemøte, fakkeltog og stort engasjement.

Søndag 12., mandag 13. og tirsdag 14. februar ble debatten, fakkeltoget og det avgjørende bystyremøtet gjenskapt. Bjørg Øygarden har dramatisert, Arendals Dramatiske Selskab spiller. I arbeidet har Bjørg Øygarden og samarbeidspartnerne hatt stor nytte av samtaler med arkitekt og forfatter hans Olaf Aanensen og de bystyremedlemmene fra 1973 som fortsatt er i live, Per Olsen og Einar Knudsen representerte Arbeiderpartiet, og Magne Risdal var eneste representant for Senterpartiet.

Dette er levende Arendalshistorie!

Detaljer

Start:
februar 12, 2023
Slutt:
februar 14, 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Arendal gamle rådhus

Arrangør

Arendal Dramatiske Selskab
Vis Arrangør nettside