Krevende temaer som Ungdomssmia har valgt denne gang.

Jonas har tatt et valg. Han valgte å ta med seg en hagle på skolen. Han valgte å skyte. Sju medelever mistet livet.
Dette er det dystre oppspillet i forestillingen «Jonas», som instruktør Anette Finnanger og den unge gjengen i Ungdomssmia (Teatersmia Barne- og ungdomsteater) spiller i en intens oppsetning helga 20.-21. januar på Nittedal Ungdomsskole.

Mange av medlemmene i gruppa har jobbet mye med barneteater.
-Men denne gang ville både de – jeg – sette opp et drama med temaer de relaterte seg med, sier Anette. Hun fortsetter: -Og de har tatt utfordringen av å sette opp et realistisk drama på strak hånd! De forstår tematikken og har stor forståelse på hvordan teater kan brukes som et verktøy for alvorlige temaer i denne forestillingen passer best for ungdom og voksne.

Ungdomssmia har jobbet med forestillingen i over et år. Jonas-rollen er spilt av Birk Faafeng (14 år). Ungdommene er ikke redd for å ta opp vanskelig tematikk. For i stykket hjemsøker gjenferdene til de sju drepte han; med spørsmål: Hvorfor? Hvorfor oss? Hvorfor drepte du oss?
I tilbakeblikk og framblikk søker vi etter svar: Hva bor i hjertet hans? Hva tenkte han på? Hvorfor? Hva fikk han til å ta dette valget? Kanskje finner vi svar i temaene som tas opp: Mobbing, utenforskap, å ikke bli forstått hjemme, vennskap, uvennskap, rykter, sannhet, sinne, sorg, alt som har med mental helse og hvordan man kan ha det på skolen og hjemme.

Manuset er basert på William Mastrosimones «Bang Bang You’re Dead», bearbeidet av instruktør/regissør Anette Finnanger.

Forestillinger 21. & 22. Jan Kl 13 og kl 17 på Nittedal Ungdomsskole.