Instruktør Heljar Berge informerer om helgas program.

«Scenerom» – kursrekka som fire amatørteaterorganisasjoner står bak, er godt i gang. I november var det instruktørene som fikk påfyll. 14 vordene og etablerte instruktører møttes i Sandefjord til spennende pedagogiske grep og møte med inspirerende kursledere.

NB! Det gjenstår to moduler i kursrekka, «Produsentens rolle»  og «Scenerommet», og det er fortsatt mulighet til å bli med. Se: https://frilynt.no/scenerom/

Kurset i Sandefjord hadde sin egen gjennomtenkte regi. Kursdeltagerne fikk utdelt manuset «Jenta, Mamman og Søpla» som ingen hadde noe forhold til fra tidligere. Dette var nøye planlagt av kurslederne, for at ingen skulle bli preget av noe de hadde sett tidligere. Det var ut fra dette manuset deltagerne i løpet av helga ble delt inn i grupper som skulle tolke og lage sin egen regi på stykket.

På siste kursdag kom det så lokale markører (altså skuespillere) som gruppene kunne jobbe med.

Heljar Berge og Juliane Husvik Sukkestad loste deltakerne gjennom kurset på trygg måte, Frode Gjerløw inspirerte ved å vise film fra stykket «Kong UBU» – et utrolig inspirerende og fantastisk stykke Frode har hatt regien på og som viste ulike regigrep som ble tatt. Deltakerne fikk mange gode råd og tips av han.

Arrangørene av instruktørutdanningen er Frilynt, Norsk Amatørteaterforbund, Noregs Ungdomslag og Studieforbundet Kultur og Tradisjon. Frilynt er teknisk arrangør for hele kursrekken, og for «Arbeid med manus»-kurset var Norsk Amatørteaterforbund vertskap. NATFs generalsekretær Helen Hansen hadde en presentasjon om NATF og de ulike medlemsfordelene som man kan få, samt informerte om Teaterdagene og muligheten for å delta på kurs og samles sammen med likesinnede denne helgen i september på Lillehammer.

Vil du vite mer om: Frode Gjerløw – se: https://no.frodegjerlow.com/about
Trailer til stykket «Kong UBU» ser du her: https://www.youtube.com/watch?v=6E3cJsBQ_5k&t=2s