«Drømmekvinnen» dukker opp.

En verdensnyhet: Søndag 14. mai klokka 18:00 – 19:30 spilles revy på Studioscenen i Drammen Teater. «Ingen verdesnyhet», tenker du? Feil! For veien både til revy og til Drammen har vært lang for Hokksund ByTeater og husorkesteret Kaptein Morgan. Elin Støa er den som har gått hele veien, dyttet på eller dratt i gang; alt ettersom. Her kommer historien:
-«Show for resirkulerte» var en forestilling som i utgangspunktet ikke hadde noe med Hokksund ByTeater å gjøre, annet enn at Live Skistad og jeg skulle vært med i den.

FORESTILLING «FØDT» FOR 21 ÅR SIDEN
-Bak sto Jack Johnsen med band, som skulle satt opp forestillingen i 2002 i Tønsberg. På grunn av sykdom ble den avlyst bare 14 dager før premieren. Forestillingen ble derfor aldri satt opp, men jeg har hatt manuset liggende hele tiden, og hatt lyst til å få den på scenen.

Temaet i forestillingen, er et humoristisk skråblikk på en skilsmisse, krydra med fordommer og påstander forholdet mann/kvinne og er så absolutt noe som engasjerer publikum, med poenger, som de kjenner igjen. Jack Johnsen som har skrevet tekst og musikk, døde dessverre av kreft i 2015. I 2018 kontaktet jeg sønnen hans, og spurte om det var greit om vi satte det opp, og det syntes han var veldig gøy. Så vi satte i gang med bearbeiding av manuset, for å få det mer up to date.

KORONA-STOPP – RESTART – OG DRAMMEN
-Men så kom coronaen, og alt stoppa opp. Da vi dro i gang etter den, fikk vi med oss Liv Aakvik, Frida Frosk i fra Tramteateret på regi. Det førte til fire forestillinger i Hokksund i oktober i fjor.
-Men hvor kommer Drammen inn?
-Bent (Tinnlund red.anm.) sa ifra etter forestillingene, at dette var hans siste, etter 23 år. Han begynner jo å få alderen, selv om han er sprek som en tenåring, og vi tenkte da, at forestillingen fortjener å bli satt opp en gang til, og da på en ordentlig scene. Og Bent bor i Drammen, og dessuten var Jack – som har skrevet stykket – en habil sanger og musiker kjent i musikkmiljøet i Drammen. Så derfor ble det der.

HOKKUNDS (MANGLENDE) REVYTRADISJONER
-Hokksund ByTeater har ikke noen tradisjoner med revy, siste ordentlige revyen vi hadde, var i 1997, forteller Elin – men legger til: -Ellers så har vi hatt forestillinger i alle mulige sjangere; pantomime, (Livsløpet) absurd teater, (Sandkassen), Comedia del arte (De fire hanreiene), historisk spill (Ingrid Engelsdatter), cabaret (Kjære Hokksund) Og så videre.
-Men vi holder også på med å lage en revy, som vi skal sette opp i Hokksund, første helgen i november, samme opplegg som sist, med mulighet for en matrett, revy og dans til slutt, med musikk fra Kaptein Morgan.
-For Hokksund ByTeater og bandet Kaptein Morgan er en slags symbiose, forstår vi?
-Kaptein Morgan holder til på galleriet, på Arbeideren – frivillighetens hus i Hokksund, der også ByTeateret holder til. Siden jeg er med begge steder, så var det jo supert at gutta i bandet også ville være med å spille til forestillingene, slutter Elin.