(Bildet er fra Hov i Lands forrige forestilling – De syv dvergene.)

Joda, det blir jul i Hov i Land i år også! Det sier reklamen for Hov Barne- og Ungdomsteater – for 10. desember blir det teater i kultursalen. I den utgaven av «Reisen til julestjernen» som da blir spilt blir dette tradisjonell stykket til «Haikerens guide til julestjernen». (Vi aner vel tittelinspirasjon fra den komiske science fiction-komedien «The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy» fra 1978?)

Linda Slåttum er instruktør for barneteateret, og forteller:
-Stykket vårt er løselig basert på historien alle kjenner som reisen til julestjernen. Assistentene og jeg har sammen med skuespillerne satt sammen ideer fra dem til ett stykke. Ideene kommer de med i grupper og gjennom improvisasjon.
-Og det handler om?
-Det er en jente reiser med noen nye venner for å finne en stjerne. På veien dukker de tre vise menn opp, smurfen og pepperkaker. Men ikke alle kan hjelpe jenta noe særlig.

Mer vil ikke Linda røpe, men legger til:
-Og de har kommet med forslag om sanger selv.

Det er hektiske dager for Linda om dagen, i og med at det tikker ned mot premiere, men hun vil gjerne dele ut ros:
– Vi har et fantastisk styre med foresatte. De ordner kostymer, kulisser, scenearbeid, kafé og billettsalg, ja alt som er nødvendig.
-Hvor mange med i teateret?
-Teateret består nå av 30 skuespillere fra 10 til 16 år. Samt tre assistenter; disse er tidligere medlemmer. Hos oss er det slik at du må slutte når du er ferdig på ungdomsskolen.
-Hvordan havnet du i Hov Barne- og Ungdomsteater?
-Jeg begynte med teater og var med i Hov barne- og ungdomsteater som 10-åring. Men jeg fikk først skikkelig smaken på teater når jeg hadde teater valgfag på ungdomsskolen. Nå er jeg er ansatt i Hov barne- og ungdomsteater gjennom kulturskolen i Søndre Land, og resten av jobben min gjør jeg på Søndre Land Ungdomsskole som lærer på 9.trinn. Jeg har ett år drama som del av lærerutdanningen min og var så heldig å få denne stillingen i 2006, slutter Linda.

Norsk Amatørteaterforbund ønsker lykke til på vegen mot julestjernen.