Vinnerlaget: Jarle Backer Mørch Henriksen, Embla Rytterager Johnsen, Thelma Ottesen og Ingvild Mydland (Foto: Ivar Ødegaard)

Merk navnet: «Impromp»! Unge, kreative, engasjerte og uredde – og vinnere av NM i Teatersport ™ – for amatører 2022. Etter en knallhard finale mot «Sveums venner» (Gjøvik Impro og representanter for Innlandet) var det til slutt publikums applaus og jubelbrøl som avgjorde. Da hadde de to laglederne tatt dommernes utfordring om å spille ut «den mest sympatiske bøddelen». Det hjalp ikke at «Sveums venner» vartet opp med te og pene ord når «Impromp» valgte å overta dem dømtes plass i galgen. Enorm applaus i Kulturhuset Banken under årets Teaterdager på Lillehammer!

Til årets finale var lag fra Østlandet: «Gode ting», Sørlandet: «Smells like team spirit», Vestlandet: «Sjikanens søstre», Midt-Norge: «Lektor Bjørks disipler», Innlandet: «Sveums venner» og altså vinnerne av junior-NM i impro: «Impromp».

Junior-NM i Teatersport er en del av Frilynt Norge og Teateralliansens prosjekt «MinusManus-kurs i improteater» for de mellom 13 og 18 år. «Impromp» slo ut åtte lag i juniorfinalen, og siden alle deltagerne var over 16 år kunne de delta i «voksen-NM». Kreativiteten, iderikdommen og evnen til å lage en historie vil gjøre dem i sterke konkurrenter også framover.

Bare et eneste poeng skilte de to finalelagene etter at alle lagene var gjennom to konkurranser. Det var da dommerne kom med sin utfordring og lovte fem poeng til vinneren. Dermed dro «Impromp» ytterligere fra.

De to finalelagene var i en klasse for seg, og det var også noe sprik i resten av finalefeltet. Alle lag hadde to sjanser i dueller, og dommerne Martine Ildal Utne, Emil Huseby og Ørjan V. Svingen var flere ganger ute med «1-poeng»-skiltet.

Og mens publikum tradisjonen tro «buet» ned dommerne, var applausen og hurraropene nesten like høye for heppdame og poengkalkulator Anette Finnanger som for lagene.