Fra NM i fjor: Improoperatørene Lene Furuseth, Christine Therese Aspenberg og Ørjan Veisetaunet Svingen jubler over seieren. Foto: Ivar Ødegaard

Humorfest med impro i Trondheim, NM-utttak i impro i Bergen og Oslo, og impro-kurs på Lillehammer – det er impro-tid i Norge! Flere arrangement er sikkert også planlagt uten at vi har fått det med.

TRONDHEIM
24. – 27. mars: Nå er vi midt oppe i Trondheim Humorfest 2022, som den nye kulturarenaen «Havet»* arrangerer aller første utgave av. De har markert åpningen av tre scener med et jovialt og humørfylt festivalprogram som inkluderer teater, stand up, impro, revy og mye mer!

I tre dager er scenene Heim, Djupet og Árdna fylt med humoristisk kultur av alle slag i skjønn forening med badstu, havbading og frisk sjølukt på Nyhavna.

*HAVET er en ny kulturarena på Nyhavna. Nylig åpnet kafeen HEIM og den flytende landsbyen ARK med badstuer og badefasiliteter. I løpet av 2022 åpnes kjøkken, bespisning og flere scenerom som i fremtiden skal fylles med kultur og aktiviteter. I tillegg til Djupet, kommer Árdna, et amfi som tar 100 personer og Langhuset, som er et scenerom med en kapasitet på 270 personer.  

LILLEHAMMER
2. og 3. april: Visste du at det er mulig å gå på scenen og improvisere frem hjerteskjærende og hysterisk morsomme teaterscener, helt uten manus? Velkommen til improteaterets forunderlige verden!

Norsk Amatørteaterforbund inviterer til gratis improkurs på Fabrikken på Lillehammer med de durkdrevne improvisatørene Martine Ildal Utne og Emil Husby. Kurset er åpent for alle, og du er velkommen uavhengig av om du har tidligere sceneerfaring. I løpet av kurset vil vil du øve grunnleggende prinsipper innen improvisert teater, oppdage gledene ved denne litt snodige kunstformen, og se på en av de mest kjente forestillingsformene innen faget, nemlig Maestro Impro.

PÅMELDING OG SPØRMÅL SENDES TIL: helen@medlem.natf.no – eller du kan rett og slett bare slå på tråden på tlf.: 41850555 Kurset går over to dager og tidspunktene for kurset er: lørdag den 2. april – kl. 17:00 – 22:00 og søndag den 3. april – kl. 10:00 – 17:00

OSLO
23. april: Veien til NM i teatersport begynner i Oslo! Hvilket lag sikrer seg billetten til Lillehammer og får æren av å representere region øst? Det er opp til dommerpanelet å vurdere.

Impro Neuf (studentteater i Oslo) har tatt ansvaret for å arrangere østlandsmesterskap i teatersport, og jakter både på lag! (Meld dere på her: https://forms.gle/z9ZEiVJcpjdXjRVh7 Påmeldte lag må maks bestå av 4 personer. Lagene må ha anledning til å reise til Lillehammer på teaterdagene 16-18. september.

Men hva er et show uten et publikum?! Like før klokken 20 åpnes dørene på Chateau Neuf, og da er DU invitert til å heie frem og se nettopp ditt favorittlag prøve seg på scenen!

BERGEN
7. mai (uttak): Bakscenen Improteater i samarbeid med Norsk Amatørteaterforbund arrangerer også uttak til NM i teatersport i Bergen. Det skjer med følgende appell:  «Gullet ska’hem! Det duelleres om kven som skal representere Vestlandet i det gjeve Norgesmesterskapet i Teatersport.»

Uttaket skjer 7.mai 2022 på Rick’s i Bergen sentrum. Deltakere må være 16 år eller eldre og ha mulighet til å reise til Teaterdagene på Lillehammer 16.-18.september 2022 for å delta i Norgesmesterskapet i Teatersport. Vinnerlaget fra Vestlandsmesterskapet vil få dekka overnatting 16.-18.september 2022, samt lunsj lørdag og søndag.

For påmeldte til Vestlandsmesterskapet vert det lagt opp til frivillig sosial samling i Bergen sentrum fredag 6.mai på kvelden. Lørdag 7.mai vert det workshop klokka 12.00 – 15.00 og deretter konkurranse-forestilling fra klokka 19.00. For påmelding eller spørsmål: send e-post til ingvild@bakscenen.no med lagnavn, samt navn og alder på deltakere. Påmeldingsfrist: 9.april 2022.