Jakob Dyrud hylles av sine motstandere! (Foto: Ivar Ødegaard)

Etter poengkamp på kniven over flere runder og en duell til slutt, ble det Jakob Dyrud fra Kapp på Toten som kan kalle seg Maestro etter Teaterdagene på Lillehammer 2022. Jacob høstet mest applaus i finalen, og tok dermed igjen for gårsdagen. Da fikk improlaget han er med på, «Sveums venner», ikke kraftig nok applaus til å gå helt til topps i NM i teatersport for lag, men måtte ta seg til takke med sølv.

Nå var Jakob med helt til slutten, var brilliant på diktstunt og -framstilling, og høstet altså mest applaus og jubel.

12 åpenfulle stilte til start på Maestro i Kulturhuset Banken. Martine Ildal Utne og Andreas Tønnesland ledet konkurransen, der en etter en ble eliminert fra konkurransen på grunn av publikums applaus, eller manglende applaus. Emil Husby var programleder, Markus W. Edvardsen sto for musikk og Anette Finnanger telte poengene.

Maestro Impro er improens «kongen på haugen» – en konkurranse hvor kun en person står igjen ved forestillingens ende. Deltagerne må gjennom en rekke impro-utfordringer, og det er til syvende og sist publikum som avgjør hvem som skal elimineres og hvem som stå igjen som seierherre.

Dette var andre gang Maestro Impro var et element i Teaterdagene, og det var siste post på programmet. Da gjensto kun: vel hjem – og velkommen i 2023!