Fra LOLs informasjonsmøte med NATF: Grethe Skarpnes (leder ved Sagene Seniorsenter), Helen Hansen (generalsekretær NATF), José Maria López (instruktør), Wenche Lindemann og Turid Wickstøm (medlemmer i LOL-Ensemblet).

Så kan Norsk Amatørteaterforbund ønske enda en ny gruppe velkommen, nemlig LOL-Ensemblet fra Sagene i Oslo. (..og hvis noen undrer, står LOL for LaOssLe). Av navnet er det ingen tvil – her er det en gjeng som har det moro sammen. Og for en historie de har!

-Jeg har bakgrunn som dramalærer, så det er klart jeg ble heltent, sier en av LOLerne, Wenche Lindemann. Hun gir æren for oppstarten til Sagene bydel i Oslo, der de for fire års tid siden tok et initiativ og hengte opp plakater med utfordringen: «Har du lyst til å le av deg selv?»

Og det var noen som hadde.

Dermed blir de neste som Wenche gir ære til, kunstnerduoen Vibeke Lie og Josè Marià Lòpez, som i 2010 etablerte Teater Prospero i Porsgrunn. Hun skuespillerutdannet fra Danmark, han regissør, skuespiller og pedagog-utdannet fra Argentina og Frankrike. De sier selv at de har dykket ned i klovneuniverset og at de jobber med å utvikle forestillinger med seniorer.

Nå var de klare for å pendle de 16 milene hver veg mellom Porsgrunn og Oslo annenhver uke til glede for seniorene på Sagene, der yngste var 64 og eldste var 95.

-Vi begynte i det små uten planer, improviserte fram en handling og brukte mye sang – eller vi mimer, forteller Wenche Lindemann. – Josè virkelig så oss og tryllet fram det beste i oss.

Josè stilte også med kostymer medbrakt fra Porsgrunn, og dermed begynte noen år med improvisasjon og sang, miming og gjøgling for publikum i alle aldre. Øvinger på høsten, 10-12 forestillinger i løpet av våren. Oppi dette, et par videoer og tegnspråkundervisning. Og nå også medlemmer i Norsk Amatørteaterforbund.

-Ja, vi hadde lyst til å høre til et sted. Møte andre, gå på kurs, få gode tips. Derfor NATF, avslutter Wenche Lindemann.

Se videoer her:

Ferskvannsmatrosene – YouTube

Vaffelhjertemysterier – teater på tvers av generasjoner – YouTube