I år er det 19. året «Lady Arbuthnott» settes opp, over 55000 solgte billetter opp gjennom årene. Premiere er torsdag 19 juni i Sunndal kulturhus.

Spillet er en av de eldste amatørteaterforestillingene i Norge og har igjennom tidene fått svært gode kritikker og roses for sin meget høye kvalitet. Produksjonen har med tiden økt antallet profesjonelle skuespillere, men uten de frivillige fra lokalsamfunnet og støttespillere fra hele Nordmøre, så har ikke prosjektet vært mulig å gjennomføre.

Les mer på http://Ladyarbuthnott.no/ der du kan lese om «The Honourable Mrs. Barbara Elrington Douglas Arbuthnott», kvinnen som ble født i Templemore, Irland, 5. September 1822 av høy byrd. Hun snakket fem språk, og var vel bevandret i sin samtids litteratur. Hun var også en fremragende pianist. Etter å ha blitt introdusert i de fyrstelige høyadelige kretser i sitt hjemland, fulgte hun sin far til India, hvor han tjenestegjorde som offiser.

Hun hadde et spennende liv, var gift tre ganger og kom i 1866 som turister for første gang til Sunndalen. Gjennom flere år ble hun bygdas store velgjører, men endte opp lutfattig. Sunndalingene glemte aldri sin «Lady». De viste sin takknemlighet ved å komme med gaver til bygdas tidligere velgjører. Uten dem hadde hun neppe greid seg. Barbara Elrington Arbuthnott døde på Einabu, 28. august 1904, nær 82 år gammel.

«Mange er blitt fascinert av denne historien, og Barbara-feberen som er brutt ut, kommer sikkert til å vare lenge…» Denne siste setningen ble skrevet på JazzåTeatrets hjemmeside ved den andre oppsettingen av musikkspillet i 1997. Nå har spillet gått i 18 sesonger, hver med 10 fulle hus, og har trollbundet 60 tusen publikummere! Dette er nesten ti ganger innbyggertallet i hele Sunndal kommune! Ingen er vel lenger i tvil om at de som i 1997 hadde troen på at Barbara-feberen som hadde brutt ut, ville vare lenge, virkelig fikk rett i sine spådommer!