Sel Teaterlag setter for fjerde år på rad opp utespelet Kristin Lavransdatter, på Jørundgard i Sel 24. -28. juni.

Forestillingen bygger på trilogien om Kristin Lavransdatter av Sigrid Undset, med manus skrevet av Svein Gundersen. De tidligere forestillingene som har vært spilt her har, i likhet med Liv Ullmanns filmatisering, tatt utgangspunkt i første del av romantrilogien om Kristin. I år er forestillineng bygget på alle tre bøkene: Kransen, Husfrue og Korset.

Selv om romanens Jørundgard aldri har eksistert, er det her, i Nord-Gudbrandsdal, at mye av romanens fiksjon utspilles, og Jørundgard står nå på Sel som en konkretisering av fiksjonen. I forestillingen er det valgt å ta utgangspunkt i nettopp dette stedet. Vi møter Kristin i spennet mellom kransen og korset, mellom kjærlighet og plikt, svik og anger, soning, tilgivelse og nåde.

Å lage en forestilling med noenlunde akseptabel lengde ut fra en romansyklus på nærmere 1200 sider er en utfordring, og «Kristin-kjennere» vil sikkert savne noen av sine yndlingsscener. Vi får trøste oss med at Sigrid Undsets nobelpriste bøker alltid vil være tilgjengelige i sin originale form.