Nå; altså fredag 16. september, braker det løs! For 26. gang arrangeres Teaterdager på Lillehammer, der amatørteater/improentusiaster fra hele landet møtes for å lære, oppleve teater og ha masse sosial kontakt med likesinnede – og det under mottoet «galskap – lidenskap – faenskap».

Teaterdagene i år er en gyllen anledning til å «sprite opp» entusiasmen og engasjementet etter et par år med pandemirestriksjoner. Ny giv rett og slett!

Fredag 16. september starter det opp, med kurs allerede fra ettermiddagen av, og en offisiell åpning på kvelden. Da deles også den gjeve Bøhrreprisen ut. Dette er amatørteaterets Oskar, Amanda, Emmy – og av mange kalt amatørteater-Norges gjeveste utmerkelse. Den gis til pionerer, ildsjeler, politikere eller andre som har betydd og/eller betyr mye for amatørteatermiljøet i Norge og har vært delt ut siden 1997. Hvem får den i år?

Videre vil kulturminister Anette Trettebergstuen dukke opp – digitalt!

Så blir det også teater: «Safe Space med Gutta» – her du får et innblikk i hvordan verden egentlig henger sammen! De inviterer deg inn i en dyp, bløt, varm og våt tilstand for å åpne alle dine kanaler; mentale, kroppslige og emosjonelle og gir deg en opplevelse du ikke visste du ville ha.

For de fleste som kommer til Lillehammer og Teaterdagene er kursene det viktigste – en arena for læring. I år sju kurs:

  • Barneteaterledelse
  • Monolog
  • Nybegynnerkurs i improvisasjonsteater
  • Revy fra A-Å
  • StandUp
  • Stemmebruk og vokalimprovisasjon
  • Tilrettelagt teater

Så er det finaler, med lag fra hele landet, i NM i Teatersport og med finale lørdag kveld. Dessuten kurs til nytte for andre enn de som står på scenen, Teaterkro to kvelder på rad og Maestro i impro på søndag!

For en helg det skal bli!