Sommeren er snart forbi og vi skal ønske høsten velkommen! I to måneder har mange latt pcn ligge inne mens man selv lå på et svaberg med en is i den ene hånden og en bok i den andre. Hjernen har tatt ferie for jobb og skole har vært langt unna. Nå håper vi i Norsk Amatørteaterforbund at dere er klare til å skru på igjen og være klare for alt høsten har å by på. Da er det lurt å huske på at høstens viktigste arrangement for norges amatørteatermiljø er bare en måned unna!
Har du ikke meldt deg på enda er det lurt å gjøre det nå for å sikre deg plass på det kurset du aller helst vil gå på!

Norsk amatørteaterforbund har satt sammen en god blanding av kurs i år og både vi og kursholderne gleder oss til å møte dere i september! Her er en liten introduksjon av alle de spennende kursene du kan melde deg på:

_________________________________________________________________________

Expressteater med Gro Lystad
Lag teater i en fei! Sammen med Gro Lystad skal en gjeng glade teaterelskere lage en forestilling i løpet av bare TRE dager! Som utgangspunkt for forestillingen har Gro funnet frem noen groteske og morsomme masker av fisk og annet som lever under vann. Ikke vær redd for en utfordring og bli med på denne galskapen!

Kostyme
Er det noen ganger vanskelig å finne kostymer som forteller den historien du ønsker at den skal fortelle? Da kan vi anbefale et kostymekurs med Ingvild K. Beck-Hanssen. I dette kurset tar vi utgangspunkt i et valgt manus der du skal velge deg en karakter som du skal forme. Hvem er karakteren? Hva representerer den? Hvilken betydning har kostyme for hvordan karakteren oppfattes? Etter denne helgen har du svar på alle dine kostymespørsmål!

Monolog
Morten Rudå er en magiker med det sagte ord og vi er stolt over at han i år igjen kommer til Lillehammer for å gi oss latterfulle og tårevåte monologer som rører oss langt inn i sjelen. Han kan lære en stein å formidle en setning på en overbevisende måte. Da klarer han å lære deg det også!

Psykodramateknikk
Dette er ikke terapi med en kurs som gir deg gode verktøy for å bygge gode relasjoner og skape god gruppedynamikk. Tone Aas Skålevik veileder deg gjennom øvelsene som skal lære deg å bruke dine personlige egenskaper og personlighet i skuespillerarbeidet. Si ja til å bli bedre kjent med deg selv både som menneske og som skuespiller!

Sangteknikk og ensemblesang
Alle kan synge! Det er mottoet for dette kurset. Du må bare lære deg å bruke stemmen din riktig. Det skal Heidi Granlund hjelpe deg med. Kroppen og pusten er i sentrum og gjennom individuelle øvelser og enseblesang blir du bedre kjent med stemmen – skuespillerens viktigste verktøy.

Scenekamp
Å lære seg å sloss som en kjempe kan være kult. Det er enda kulere å lære seg å lekesloss så folk tror det er på ekte! Lasse Friborg er en dreven scenekampkoreograf og lover en trygg atmosfære krydret med lugging, sparking, slag og kvelning! Det er lov å være voldelig når det er på liksom!

Slampoesi
Subkulturen slampoesi har fått større og større plass de siste årene. Har du noen gang sett en slampoet og tenkt at det har du også lyst til å få til? Hvem er da bedre å lære av enn tidligere Norgesmester i slampoesi Fredrik Høyer! Åpne ditt hjerte og ditt sinn og la verden få høre dine tanker og meninger gjennom en skikkelig god slam.

Teatersminke
Maria Zahl er en fantastisk sminkør og parykkmaker som jobber både med teater og film. Nå vil hun lære deg hva slags produkter du trenger, og kanskje enda viktigere hva du ikke trenger for å lage nydelige masker til dine oppsetninger. Her skal du få se hvordan et fjes kan forandre seg til det ugjenkjennelige på bare få minutter!

Fysisk teater
Ikke glem at kroppen også er viktig når vi spiller teater. Hvordan skal vi stå, gå og sitte på scene? Hvordan kan kroppen vår fortelle det vi ikke kan si med replikker? Bli med på en spennende og annerledes kurs med skuespillerne Halvor Schultz og Flo Wiedenbach fra kompaniet Akimbo Theatre. Bli bedre kjent med ditt bevegelsesspråk og ta med deg morsomme øvelser som du kan lære bort til andre.

Skrivekurs
Mange amatørteatre skriver manus selv. Denne helgen skal dere sammen med Axel Hellstenius utforske spørsmålet: Kan jeg skrive musikkteater, da? I dette kurset skal alle forske sammen på hvordan kan man egentlig skrive et manus for musikkteater. Hvis du er nysgjerrig klar for å forske sammen med en av Norges mest erfarne dramatikere, da er dette kurset for deg.

Skuespillerteknikk
KURSET ER FULLT!
Kristine Grændsen vil i dette kurset jobbe med tilstedeværelse og samspill. Hvordan kan vi spille hverandre gode? Hvilke teknikker kan vi benytte oss av som gjør oss til bedre skuespillere for hverandre? Å være skuespiller handler ikke bare om hvordan du leverer replikker eller spiller rollen din, men hvordan du spiller rollen din sammen med andre.

Finn din indre dragpersona
Drag er en subkultur som har fått nytt liv i de siste årene. Å være i Drag eller å gjøre et dragshow handler mye om å være trygg. Det er Jenst Martin som skal hjelpe deg med å finne din indre dragpersona. Det handler like mye om å lære seg å være utadvendt og tydelig i egen formidling som det handler om å kle seg i ekstravagante antrekk med stort hår og mye sminke. Ikke vær redd for å være deg. Eller ikke vær redd for å være ekstra mye deg!

Improkurs for nybegynnere og masterclass
Hvis du har drevet med impro i mange år eller er helt ny i gamet så har vi kursene for deg! Trine Flinder skal ta seg av nybegynnerne og lære dem grunnleggende teknikker for improvisasjon. Chris Mead kommer hele veien fra Storbritannia for å undervise i masterclass i impro. Kurset foregår på engelsk. Dette blir nok veldig gøy og lærerikt!


Kom igjen, det må da være noe av dette du kunne tenkt deg å lære? Ikke gå glipp av Teaterdagene på Lillehammer, sier jeg bare! Se wwww.teaterdagene.no for mer informasjon om kursene og øvrig program!