Fire på scena og fire i grava…. Det blir gullrekke på Hadeland.

Hadeland Revyteater er tilbake på scenen! 10. – 19. februar inntar de Folkvang på Jaren – og da har de ikke fått spilt ut energien sin siden jula 2019. Nå går de for gull!
De stiller med en firer på topp og en firer i (orkester)grava! Hadeland Revyteater er klare for en helaften med misforståelser, krenking, fremtidsvisjoner, ekteskapelige utfordringer og stand up.

Her er GULL-fireren:
Mona Amundsen er en gammel (!) traver i revymiljøet på Hadeland. Hun har vært med i Hadeland Revyteater siden 2009.
Kristin Horni har vært med siden 2018. Kristin er blant annet kjent som lokal stand up-komiker og har både sammen med Mona og alene underholdt mange steder i Innlandet og i Oslo. Kristin driver Stand Up Hadeland, og har nylig startet Gjøvik og Toten Stand Up.
Nytt av året er de mannlige medlemmene; Frode Taraldsen; teatermann med lang erfaring, blant annet fra Peer Gynt og en rolle i Helt perfekt med Thomas Gjertsen, og flere lokale oppsetninger.
Are Grønvold Sørbråten – yngstemann som ganske nylig smaken på scenekunst. Han spilte i Agathe Christies Musefellen sammen med Frode.

MUSEFELLEN KLAPPET SAMMEN
Det var under Musefelle-forestillingen begge karen ble kapret av Mona og Kristin. Mange møter med ideer og drodling er unnagjort i løpet av høsten og det ble så mange sketsjer ut av disse møtene at mange er lagt i arkivet til neste runde – alle fikk ikke plass i år.
– Det er alltid bedre å ha for mange innslag, det er litt luksus, sier Mona og kan love både humor og musikk.

De fire på scena har med seg det faste bandet som har akkompagnert dem i flere år.  Det er de fire lokale gutta Roar Engensbakken på trommer, Tore Hvinden på bass, Øyvind Larsen på gitar og kapellmester Paul Dæhlen som trakterer tangenter og har det musikalske ansvaret – en oppgave som ikke er bare lett med relativt mangelfullt sangteknisk begavede skuespillere.
– Men vi bjudar på og lar oss ikke hefte ved at vi ikke er gode på sang, ler Kristin og ymter frempå om et sangnummer utført i undertøyet.  – Mulig undertøyet kan ta fokuset fra den noe mangelfulle sangstemmen, ler jentene og er enige i at det skal ikke være pent, men moro.

Bandet har fått litt frie tøyler og har valgt ut noen egne sanger, og i tillegg har de satt sammen en Vazelina-medley, som en hyllest til det folkekjære bandet som hadde avskjedskonsert i fjor.

KORT AVSTAND TIL PUBLIKUM
-Vi prøver noe nytt i år, sier Mona. Hadeland Revyteater har tidligere satt opp Sommershow i Røykenvika og Juleshow i Hadeland Kultursal, denne gangen blir det en mer intim atmosfære, aldri før har det vært så kort avstand mellom scenekanten og publikum. Det åpner jo opp for nye muligheter, sier Kristin kryptisk.
– Det er ingen som trenger å bli bekymret altså – sier Mona og forklarer videre: -Det gir oss mulighet til å bruke salen, ikke at publikum skal opp på scenen.

– Ellers er vi ikke som mange lokalrevyer flest og sparker i hytt og pine på lokale politikere eller kommune. Er det noen som skal sparkes, så er det oss selv, sier Frode. -Vi tar for oss den evinnelige jakten på kjærligheten og vi tar oss en tur med krenketoget, dessuten er vi veldig glad i misforståelser. For oss er det viktig at en som kommer utenfra skal le like mye som de som har bodd her i generasjoner, legger Are til.

Så nå er det replikkpugging og fremførelse som skal øves på, og fredag 10. februar står alle åtte premiereklare på scenen.