Fartsfylt aktivitet – med glede – er det Sound of Happiness Kompetansesenter i Kristiansand får til. (Foto: Sigrid Thorbjørnsen)

Det er med glede Norsk Amatørteaterforbund ønsker Sound of Happiness Kompetansesenter i Kristiansand velkommen som medlem. «Gledelig» fordi de med navnet sitt forteller hva som er viktig – glede formidlet gjennom musikk, dans og drama.

Sound of Happiness ble etablert allerede i 1988 for mennesker med utviklingshemming. Etter hvert har det blitt en privat stiftelse som i samarbeid med gir undervisningstimer i sang og spill, dans- og drama. I tillegg til undervisningen kommer konserter, festivaler, andre opptredener og tilstelninger i våre egne lokaler.

-Dramadelen av vår organisasjon er en del av undervisningsavdelingen i Sound of Happiness. Vi startet dette tilbudet for rett over to år siden, rett før pandemien kom og overtok, forteller Carlotte Svidal. Vi har i dag to grupper som holder på med Drama/dans hos oss, en barnegruppe og en ungdom/voksen gruppe. Gruppene har et fokus på både dans og teater, og lager oppsetninger ut fra forutsetningen til den enkelte deltaker. Bevegelse er et viktig aspekt for deltakerne våre, og opplevelsen av mestring.

MÅ TENKE OM IGJEN
Vi har lenge jobbet med forestillingen «The greatest show», basert på The greatest showman, men har måttet avlyse denne flere ganger på grunn av restriksjoner. Vi jobber nå videre med andre oppsetninger, og håper å kunne utvide gruppene enda mer etter hvert som samfunnet er mer åpent.

Vi har også et samarbeid med Faula teater i Panua i Spania, og instruktørene våre har vært der for å lære og bli inspirert til å jobbe på samme måte som instruktørene der, sier Carlotte.

NORSK AMATØRTEATERFORBUND – ET GODT STED Å VÆRE?
Og så kommer da spørsmålet til alle nye medlemmer: Hvorfor medlemskap i Norsk Amatørteaterforbund?

Charlotte Svidal svarer:  -Vi ble med i Norsk Amatørteaterforbund for å få litt mer oversikt over hva som rører seg i andre lignende teatergrupper, og ble anbefalt av Sjiraffen om at dette var et fint sted å være!