Janne – på dirigentplass under årsmøtet. (Foto: Ivar Ødegaard)

Janne Aasebø Johnsen skriver og tenker, organiserer og bryr seg.

-Jeg er veldig opptatt av barn og unges oppvekstvilkår, sier Janne som en begrunnelse for at hun er styreleder i NATF, styremedlem i Lillehammer amatørteater, styremedlem i Dramas og styremedlem i Kulturhjerte.
-Slik har jeg teateropplevelser tre ganger i uka, forklarer hun. Den samme drivkraften gjelder for jobben som rektor på InnPed, Innlandets pedagogiske kompetanse- og veiledningstjeneste. Dessuten regner hun seg som forfatter siden 2004. For ti års tid siden fikk hun delta på scenetekstutdanning, og har den gang har jeg skrevet 13 skuespill. Blant annet er hun fast dramatiker for Kulturhjerte (en integrerings- og utviklingsarena for unge og voksne lillehamringer.)

På spørsmål om hvordan hun ser på seg selv, er svaret:
-Jeg er både kreativ og strukturert og elsker å jobbe med prosjekter.

Det vil sikkert mange rundt henne skrive under på; med en finger borti et utall lokale forstilling, ja, og så litt forleggervirksomhet ved siden av. Engasjementet har Lillehammer amatørteater merket fra hun ble med her som innflytter for 27 år siden. Med i bagasjen hadde hun en «West Side Story»-opplevelse i London

-Hvor trives du best: på scenen? Bak scenen? Ved styrebordet?
Svarer kommer kjapt:
-Jeg trives på scenen, bak scenen og ved styrebordet.

-NATF jobber jo til beste for medlemsgruppene – som styreleder – er det noe spesielt du ser at NATF kan bidra til enda mer for gruppene?
-Jeg var med i Lillehammer amatørteater lenge før jeg ble med i NATF og det var noen som fortalte meg om Teaterdagene og at jeg kunne være kursvert. Jeg var kursvert de neste fem årene også, før jeg selv fikk ha kurs; «Fra ide til forestilling.» Vi må fortsette å arrangere Teaterdagene og NM i teatersport. Det var også i møte med NATF jeg fikk vite om søknadsordninger og andre medlemsfordeler og det må vi også fortsette å informere lagene våre om. Det er endringer i teaterlag hele tiden og vi må jobbe for å informere.

-NATF jobber jo også opp mot myndigheter og andre organisasjoner – er det noen utfordringer/løsninger du ser der?
-Som styreleder har jeg gleden av å samarbeide med mange forskjellige organisasjoner og det ser jeg at det blir enda mer av i tiden som kommer. Vi skal samarbeide om prosjekter.

-Jeg har stor tro på fremtiden for amatørteater fordi det er mange som opplever fellesskapet og de gode opplevelsene. Samtidig ser jeg at det har vært vanskelig for flere av lagene våre å komme i gang igjen etter korona, mens andre ikke har disse problemene. Vi må bidra til å støtte lagene å komme i gang igjen, slutter styreleder Janne.