Bygdetruppen klare for jula!

Det er ikke mange dagene før Bygdetruppen Teater drar teppet opp for «Kampen om jula». I fjor var det så vidt Bygdetruppen rakk å levere denne forestillingen før alt ble avlyst på ny! I år håper de det ikke blir slik dramatikk.
-Hvordan er det med å få fatt i aktører?
-Ingen problemer. Vi er 33 på scena i denne juleforestillingen. Den yngste er fem år og dem eldste er 68 år.
-Vet dere noe om publikumsinteressen etter koronaårene?
– Det er dessverre ikke solgt veldig mange billetter på forhånd, så vi håper på mye bilettsalg i døra, sier en optimistisk Juliane H. Sukkestad.

Hun har for øvrig skrevet stykket i samarbeid med Bygdetruppen. Til og med en julesang har de laget!

OM VENNSKAP SOM UTFORDRES
I «Kampen om jula» møter vi innbyggerne i en liten landsby med deres hverdagslige utfordringer. Her er turistguiden Joffe, frisøren Dilla, kaféverten Gretta og gatefeieren Randi. En dag dukker Lala opp og bringer smilene på alles munner. De blir gode venner og bruker all ledig tid sammen. Men det hele snur ved juletider når juletyvene kommer. Lala tar opp kampen med dem!

SPENNENDE OG LOKALT TEATER
Bygdetruppen Teater er «alltid på leiting etter gull i egen skog», skriver de på sine nettsider. De satser på lokale ressurser, kompetanseheving og samfunnsutvikling.
-Vi ønsker å skape et teater- og kulturmiljø som er inkluderende og identitetsskapende. Vi finner historiene våre rett utenfor døra, og gleder oss over å pusse gråstein til gull, sier Juliane.

Bygdetruppen ble til i 2014 med utgangspunkt i minner delt av folk på Fosser i Aurskog/Høland. Dette ble til forestillingen «Et sted i skauen», en lokal forestilling. Det lokalet fokus har blitt grunnsteinen til Bygdetruppen. Med representanter fra nær sagt alle tettstedene i kommunen, så har gruppa mange gullgruver å ta av!!

Juleforestillingen «Kampen om jula» 26.-27. november – KulturArena Bjørkelangen.