(Fra Bømlo Teaters nettside)

I korona-året 2021 solgte Bømlo teater ut alle billetter de hadde lov til å selge – 6000 så Norgespremieren på «Kristina frå Duvemåla». Nå setter de opp igjen den storslåtte musikalen – og denne gang uten publikumsrestriksjoner. For en fest det vil bli!

Dette er en sterk historie som passer perfekt for Bømlo, vestlandet og Moster Amfi, skriver arrangøren på sine nettsider. Moster Amfi er en arena med plass til 1050.

Det blir et like stort ensemble som sist og et symfoniorkester på 23 musikere i det som arrangøren betegner som «Norges vakreste uteamfi». 2. august 2023 blir det nypremiere på «Kristina frå Duvemåla» og det blir forestillinger fram til 12. august.

DRAMTISK OG STORSLÅTT
«Kristina från Duvemåla» er en svensk musikal komponert av ingen ringere enn Benny Andersson. Librettoen (teksten) er av Björn Ulvaeus og er basert på Vilhelm Mobergs utvandrersuite.

Musikalen bygger på Vilhelm Mobergs utvandrarepos og skildrer livet til Kristina fra Småland i Sverige på midten av 1800-talet. Det er et nådelaust liv for fattige bønder, og sammen med barna og sitt livs kjærlighet, Karl-Oskar sel de garden og emigrerer til USA. Historia om Kristina er en hyllest til de som forlot det kjente og kjære, gjorde den farefulle reisa over havet og laget seg et nytt liv i et ukjent land.

I denne nypremieren vil publikum igjen oppleve danserne Gard Hjertaas Bjørnson og Anette Stokke. Gards vakre koreografi forsterker handlinga og gir et vakkert visuelt uttrykk.

BØMLOTEATERET – KULTURELL HJØRNESTEIN
Bømloteateret har vært et viktig kulturelt innslag i lokalmiljøet siden starten i 1973. Med ulik alder og yrkesbakgrunn har ei gruppe amatører tatt stadig nye utfordringer og nådd stadig nye mål med stabilitet og langsiktig innsats. Husk at kulturlivet på Bømlo var teater nærmest upløyd mark for 40 år siden. De viktigste drivkreftene har være idealisme, et godt miljø, samarbeid, og sist, men ikke minst; et trufast publikum.

Den første kabareten, Så lenge skuta kan gå, sette de opp i 1979. I 1998 hadde de opptrådt på 152 ulike scener. Mest kjent er troleg sogespelet Kristkongane på Moster, som ble framført årlig i Moster Amfi fra 1984 og til 2015.