Det øves i BADS.

BULT – altså «Blaker Ungdomslags Teatergruppe» – har opp gjennom årene hatt mange og store musikaler. Etter en koronapause står nå «High School Musikal» for tur.
-Og jeg lover at ungdommene kommer til å gi alt for en flott teateropplevelse, sier Glenn Løvberg, og legger umiddelbart til en salgsfremmende apell: -Gå inn på www.bult.no og sikre deg en plass i salen på Bruvollen hvis du ikke allerede har billett.

Glenn er en av disse Tordenskjolds soldater som har en finger borti så mye. I 12 år har han holdt på; er nestleder i styret og er scenografiansvarlig. Dessuten representerer han BULT i Lillestrøm Teaterråd.

MOTIVASJONEN ER ROMERIKS-UNGDOMMENE PRESTASJON
-Dere må ha all honnør for mange og store forestillinger. Men hva, eller hvem – står bak med ambisjoner og er drivkraften?
-Det er paradoksalt at ingen av oss i BULT-styret nå har barn som er aktive i teateret lenger. Men likevel holder vi på. Det må vel si mye om vår dedikasjon. Og vi gjør dette for å kunne gi et utrolig bra tilbud til barn og ungdom fra hele Romerike.

Det gir oss en enorm glede og motivasjon å se gleden ungdommene viser. En glede vi får til å skape fra en lokal amatørteaterscene på Blaker, sier en stolt Glenn.

-Hvordan står det til med rekrutteringen?
-Det skal ikke stikkes under en stol at rekrutteringen etter tre år uten aktivitet var og er ekstremt vanskelig. Men vi har nå 25 fantastiske unge ungdommer som er klare til å gå på oppgaven, og stolt skal vise frem High School Musical med premiere 18.mars. Så håper vi at dette er en god start på tilsig av flere ungdommer, både gutter og jenter, i årene fremover på Bruvollen.

Det er BULT avhengig av.

RETTIGHETER OG ØNSKE OM NYREKUTTERING GA ÅRETS VALG
Lista over tidligere oppsetninger er lang og viser ambisjonene: Hairspray, 9 til 5, Legally Blonde, Se meg, Familien Adams, Oliver…
-Så hvorfor ble årets forestilling valgt?
-High School Musical ble valgt ut fra to hensyn. Først så trengte vi en musikal som appellerte til en yngre målgruppe – for å rekruttere nye skuespillere. For det andre hadde vi allerede rettighetene til High School Musical for 2022, men da måtte vi dessverre avlyse. Igjennom en god dialog med rettighetseier fikk vi lov til å flytte kostnadsfritt rettighetene til 2023.

-Noen utfordringer underveis?
-Det har vært utfordrende med rekrutteringen og at skuerspillergruppa var noe yngre og mer uerfarne enn vi er vant til.

Samtidig er BULT alltid vært tuftet på mindre involvering fra foresatte til skuespillerne. Vi er vant til en mer direkte kommunikasjon med en eldre spillergruppe på 14 – 20 år. Denne gangen, når vi har en yngre gruppe helt ned i 11-12 års alderen, da går kommunikasjonen mer igjennom foreldrene. Det har vært lærerikt for oss.

Dette har vi jobbet oss fint rundt, og jeg vil gi stor ros til regissørene Andrea Løvberg og Ingrid Nord Holmer for en kjempeinnsats sammen med de andre instruktørene.

PREMIERE 18. MARS – MØT OPP!
-Frykter dere at koronaen har plassert publikum i TV-kroken for godt, eller blir det bra frammøte?
-Vi vil muligens merke et frafall og har beregnet det. Men ut fra andre amatørteater i vår region sine tilbakemeldinger har det vært bra besøk. Det håper og tror også vi på. Uansett vi gleder oss stort til å vise frem High School Musical for publikumet som kommer!