Glade prisvinnere av Bøhrreprisen.

TEATERDAGENE 2022: Bøhrreprisen, som har vært delt ut under Teaterdagene siden 1997 (!), gikk i år til to personer, som begge har viet seg til å skape teater med og for de som har fått litt ekstra ballast i livet. Thomas Johannessen leder Teater Eureka, et tegnspråklig amatørteater. Han har vært med fra starten av i 2004, og ble åpenbart kjempeglad da han fikk vite om utmerkelsen! «Jeg finner ikke ord», sa han da han fikk høre om pristildelingen – med tegnspråk. Thomas var ikke til stede på Lillehammer under overrekkelsen, men entusiasten og NATF-styremedlem Ragnhild Arntsen hadde intervjuet han på video. Hun var uvitende om at det i år skulle deles ut to priser – og at hun også var prismottager. Hennes arbeid med Sjiraffen Kultursenter tilbyr kunst- og kulturgrupper for folk med fysisk og psykisk funksjonshemming under mottoet Mestring i Fellesskap. Hun har lagt ned en utrolig innsats over år!

Begge prisvinnerne bor i Trondheim.

Bøhrreprisen gis til pionerer, ildsjeler, politikere eller andre som har betydd og/eller betyr mye for amatørteatermiljøet i Norge og har vært delt ut siden 1997. Dette er amatørteaterets Oskar, Amanda, Emmy – og av mange kalt amatørteater-Norges gjeveste utmerkelse.

Sjiraffen Kultursenter er pr i dag fire-delt, med kulturtilbud på kveldstid, helge- og ferietiltak, Sjiraffen Akademiet og dagtilbudet med tilrettelagte arbeidsplasser. Mottoet er Mestring i Fellesskap, som er grunnverdien i alt de gjør.

Du kan lese mer om prisvinner Ragnhild i dette intervjuet:

Ragnhild Arntsen: -Det balla på seg! – Norsk Amatørteaterforbund (medlem.natf.no)

Teater Eureka er et tegnspråkelig teater åpent for alle som ønsker å være med. De har erfart at teater som lavterskeltilbud er svært viktig for både unge, eldre og våre nye landsmenn. Språk og psykososial helse styrkes gjennom vårt fellesskap. I løpet av de 15 årene har Teater Eureka hatt 30 skuespillere, satt opp 24 produksjoner og spilt i 15 byer – og de lover at mer skal det bli!

Du kan lese mer her:
Teater Eureka – Trondheim Døveforening (trondheimdf.no)