Det skjer i amatørteater-Norge. Vi er i gang igjen.

Vi har scannet nettsidene og facebook-kontoene til medlemsgruppene til Norsk amatørteaterforbund, og kan fortelle at 25 grupper har planer om oppsetninger i nær eller fjern framtid. Les her: Arrangementer | Norsk Amatørteaterforbund (medlem.natf.no)

Flest oppsetninger er det selvsagt i nær framtid, og vi kan glede oss over at alle nå skal barne- og ungdomsteater innta scenen, men det skal også seniorgrupper, studentteater og revyer – for å nevne noen.

Vi skal være forsiktige med å trekke fram enkeltproduksjoner, men tror folk i Bergen kan få en  spesiell opplevelse når Studentteateret Immaturus inviterer til  «Låst/Locked», en litt annerledes og interaktiv teateropplevelse i form av en blanding av teater og escape room.

Så kan folk i Hommelvik glede seg over nypremiere på «Sildslaget». Proletarteateret presenterer det de kaller et slagferdig musikkspill på Bruket Kulturhus i Hommelvik. Og apropos kulturhus, i Nittedal kan folk glede seg over amatørteaterforestillinger i fleng på Kulturverket Flammen.

Noen har oppsetninger rett rundt døra, mens andre har forsikret seg og utsatt helt fram til høsten 2022. ECHO – Nitedal krudtværkspel vil ha premiere i oktobber 2022! Dette blir et spennende, historisk spel på det gamle Krudværket i Nittedal.  Ideen om spelet kom så tidlig som i 2014, og har utviklet seg sakte, men sikkert. NIttedal Teater er produsent og prosjekteier og har stått for den kunstnerisk utvikling av spelet.

PS. Mangler din gruppe i vår oversikt? Sjekk at vi har riktig nettadresse på deg her: Medlemsgrupper – Medlemssider (medlem.natf.no) Si fra til sekretariatet hvis noe er galt, og si fra hva dere planlegger!