Randi Svenbalrud i FABU har ventet og ventet – nå tar hen øyeblikkelig rollen som Kjell i «Olsenbanden jr. på cirkus».

Teppefall 7. april 2019. Randi tok imot applausen. Siste forestilling av «Skjønnheten og udyret» var spilt på Skogglimt på Grindvoll (på Hadeland). En suksess med 1000 billetter solgt allerede før premieren. Lokalavisen Hadeland roste det flotte teatermiljøet i bygda, og Fagertun Barne- og ungdomsteater fulgte opp på sin Facebookside med å minne om at det var «et helt år til neste gang».

Slik skulle det ikke bli.

Lite visste Randi Svenbalrud denne aprilkvelden i 2019 at det skulle bli 1084 dager til teppet igjen skulle gå opp for gjengen i FABU. Men nå skjer det: «Olsenbanden junior på Cirkus» inntar Skogglimt 26. mars – og året er blitt 2022!

VENNER FRISTET OG SCENESKREKK UTFORDRET
-Jeg starta med teater fordi mange av vennene mine gikk der, og jeg syns det virka veldig gøy. I tillegg hadde jeg litt sceneskrekk og ville utfordre den, forteller Randi, som også driver med musikk, er politisk engasjert og driver med kampsport. Men nå: amatørteater:

-Dette blir vel sjette året jeg er med, men det blir bare den fjerde ordentlige forestillingen jeg er med på. Nå har vi gått glipp av noen flere oppsetninger på grunn av koronaen. Vi var bare to uker unna en premiere i 2020, men det ble avlyst da smitteverntiltakene ble endret.
-Så hvordan har disse snart tre årene gått?
-Vi har jo holdt på, da, en del av oss. Og jeg synes det er flott å møte andre med samme interesser. Jeg liker å øve både replikker og på hvor og hvordan vi skal være på scenen. Men må innrømme at det har føltes litt bortkastet når vi ikke få spille. Hensikten med det vi gjør er jo også å få vist seg fram og få respons fra publikum, svarer hen.

STADIGE ENDRINGER – MEN LOJALITETEN VAR STERKEST
I stedet for den årlige oppsetningen på Skogglimt har det blitt dager med usikkerhet, øvelser, avlysninger og nye møter å øve på og nye måter å møtes på før amatørteateret igjen er på sporet.
-De andre medlemmene i FABU, da – hvordan har det gått med dem?
-En del har sluttet, og det kan jeg i og for seg forstå. Jeg har et inntrykk av at alle usikkerheten har ført til mangel på motivasjon og at teateret da blir valgt bort. Men samtidig har det kommet til nye folk – flott! sier Randi.

Dette merkes også på årets oppsetning, legger hen til.  -Flesteparten av de som spiller i «Olsenbanden junior på Cirkus» har ikke stått på ei scene foran publikum før.
-Vurderte du å slutte?
-Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg føler at jeg hører hjemme i FABU. Jeg tror jeg rett og slett føler lojalitet til gruppa som har gitt meg små mye. Det har vært viktig for meg.
-Du blir vel nå, i en alder 17, reneste veteranen. Er du klar for Olsenbanden junior?
-Jeg gleder meg. Da jeg fikk høre hva vi skulle spille var det en rolle jeg ønsket meg; rollen som Kjell. Det var den jeg fikk og har gitt en morsom øvingstid. Kjell er en av de morsomste karakterene i stykket, og jeg kjenner meg ganske mye igjen i ham. Dessuten er han med på alle de morsomste sangene.

Jeg er klar!

FABU – KULTURBÆRER FOR UNGDOM
Så hører det også med til historien at det i år er 30 år siden Fagertun Barne- og ungdomsteater ble stiftet, og at denne medlemsgruppa i Norsk Amatørteaterforbund etter hvert har blitt den viktigste kulturbæreren for teater for ungdom på Hadeland.