Her er hele ensemblet til 100-årsjubilanten!

100-åringen Sparbu Teaterlag ferier seg selv med rockemusikalen Rock of Ages. I disse dager står de midt oppi det. Åsheim Forsamlingshus er i tida 29. oktober – 13. november forvandlet til «The Bourbon Room» med full trøkk på sex, drugs and rock & roll.
-Publikumsinteressen er stor, forteller leder Andreas Melgård i teaterlaget – og legger selgende til:
-Men det er fortsatt ledige billetter.
-Utfordringer etter koronaen?
-Den største utfordringen ble at vi først måtte avlyse i vår. Vi mistet da mange aktører, og måtte starte litt på nytt i høst. Men det har ordnet seg. Det ble lett å få med aktører i år, noe som nok har med typen musikk som er med i stykket.
-Ungdommelig musikk?
-Joda, og det ble faktisk en utfordring å overbevise de eldre om at dette er en forestilling som også passer dem, sier Andreas Melgård.

JUBILEUM OG LANG HISTORIE
Sparbu Teaterlag ble stifta 14. Januar 1922. Mange vet at amatørteater har sterke tradisjoner i Trøndelag. Forløperen til Sparbu teaterlag, Andhrimmer – ble stifta allerede i 1898. Andhrimmer (for øvrig var Andhrimner kokken i Valhall) lever fortsatt i Sparbu Teaterlag, som navn på lagets medlemsblad.

Formålsparagrafen er også noe spesiell. Der heter det (forkortet versjon): Sparbu Teaterlag har til formål å øve opp sine lagsmedlemmer i opplesnad, song og framsyning av spelstykke. Fra første stund har forsamlingshuset Åsheim vært Sparbu Teaterlag sin hovedarena. Tradisjonelt har repertoaret vært dominert av folkekomedier og farser, men med jamnlige innslag av drama og musikaler. I 1978 kom det i stand et samarbeid mellom riksteateret, U.L Øyna og Sparbu Teaterlag om oppsetting av Den fjerde nattevakt. Resultatet ble svært bra, og laget hadde utvidet sin horisont.

Sparbu Teaterlag har også endret arbeidsform opp gjennom årene, fra enkle stykker med kort innøvingstid og stor turnevirksomhet til store ressurskrevende stykker med Åsheim som fast scene.

ROCKEMUSIKAL
Nå er det altså Rock of Ages som gjelder. Dette erer en rockemusikal basert på glam-rocken fra det glade 80-tall. Stykket kalles en «jukebox-musikal» der musikken, showet og dansen er sentral. Her får du høre god og kjent musikk fra mange kjente rockeband. Handlingen forgår i og rundt en brun bar på Sunset Strip som heter «Bourbon Room». Historien handler om ungjenta Sherrie som drar fra bygda (Kansas) til storbyen for å søke lykken som skuespiller. Der møter hun mange utfordringer, og kanskje er ikke storbyen slik hun hadde forestilt seg? Moralen i stykket er å aldri slutte å tro på seg selv!

Sparbu Teaterlag har her satset på en stor oppsetning, men det har altså vært veldig enkelt å få tak i skuespillere, dansere og statister. Det er over 40 personer bare på scenen, tillegg til det fantastiske frivillighetsapparatet som i årevis har stilt opp for laget for å få gjennomført teateroppsetningene.

Norsk Amatørteaterforbund gratulerer med 100-årsmarkering og ønsker lykke til!

  1. oktober – 13. november, Åsheim Forsamlingshus