[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

«Tom Sawyer» på Øiset i Kongsvinger

september 2, 2015 - september 9, 2015

Fra prøvene på Tom Sawyer.

Fra prøvene på Tom Sawyer.

For tredje gang setter Kongsvinger amatørteater opp «Tom Sawyer» – nå med premiere 2. september.

«The Adventures of Tom Sawyer» fra 1876 ble Mark Twains gjennombrudd som forfatter og en av hans varigste suksesser. Den skildrer – fantasifullt omskrevet – hans egne guttedager i den slumrende småbyen Hannibal ved Missisippifloden. Her boltrer en «bande» av røverunger seg i tette hickoryskoger, på øyer og i mystiske huler på jakt etter det som gjør livet spennende og utfordrende, dit de søker på flukt fra en snever, fordomsfull og brutal voksenverden.

Boken om vennene Huckeberry Finn og Tom Sawyer er – til tross for de mørke undertoner – noe av det gladeste Mark Twain har skrevet, en høysang og hyllest til oppkomme i det unge menneskesinnet før det blir snørt inn av en kunstiggjort sivilisasjon.  Opp mot det som stenger for fri utfoldelse og livsglede stiller guttene dristige og farefulle prosjekter og fantasifulle drømmer om nedgravde skatter. Store og små begivenheter får sterke farger, tilværelsen fylles av spenning, av dyp fortvilelse og jublende glede, av den mørke skrekk og gru, men også av den lyse tillit og trygghet i samhold på tvers av sosiale skiller.

Det er tredje gang Kongsvinger Amatørteater gir seg i kast med «Tom Sawyer» – dramatisert av Charlotte Chorpenning, bearbeidet og regissert av Bjørn Engh. Første gang var i 1980 – allerede 35 år siden! – andre gang i 1991, begge ganger med stor suksess. En ny generasjon er kommet til og fortjener å få stifte bekjentskap med de verdensberømte ungdommene Tom og Huck og deres med- og motspillere. Og med Mark Twain, Amerikas store dikter, humorist og essayist. Forestillingen krever et stort antall medvirkende og et teknisk apparat som gjør den så altfor stor for scenen i Amatørteatrets hus på Øiset. Derfor inntar «Tom Sawyer» Scene U for première den 2. september.

 

Detaljer

Start:
september 2, 2015
Slutt:
september 9, 2015
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://kongsvingeramatorteater.wordpress.com/

Sted

Øiset, Kongsvinger
Norge

Arrangør

Kongsvinger Amatørteater
Vis Arrangør nettside