[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

RØROS: Proletarbesøk med «An-Magritt»

januar 27, 2023 - januar 28, 2023

Etter gnistrende tilbakemeldinger og varme anmeldelser tar Proletarteateret musikkspillet «An-Magritt» til Bergstaden Røros! 27. og 28. januar er det forestillinger i Storstuggu.

Proletarteateret kommer fra Hommelvik og ble etablert i 2017 med formål å skape et teatermiljø i Malvik/Hommelvik og å lage en arena for samspill mellom profesjonelle krefter og amatører. Etter fire «store» oppsetninger grublet de om vegen videre for teateret – og i fjor dukket musikalen «An-Magritt» opp! Den sterke historien til den forhatte oksekjørersken An-Magritt, som trosser vintervidda og det tøffe mannsdominerte miljøet og reiser til Trondhjem til stiftsbefalingsmann Bjelke med klagebrev på vegne av alle malmkjørerne. Det er også historien om den enorme veksten stedet Røros opplevde fra 1600-tallet og framover – og på hvilken menneskelig bekostning pengene kom.

Det er her et ambisiøst musikkteater som ikke før vært gjort i sin helhet av et amatørteater. «An-Magritt» ble skrevet til Trøndelag Teater i 1988 og gjort på nytt i 2004. Henning Sommerro mottok Nordisk Råds musikkpris for musikken til «An-Magritt».

Et ekstrapoeng for teaterlaget er at Hommelviks store sønn Johan Nygaardsvold (Ap-politiker, fagforeningsleder og bl.a. statsminister 1935-1945) og «An-Margritt»s forfatter Johan Falkberget var nære venner (til og med født samme år).

Medvirkende: Mildred Marita R. Røthe, Jo Bjørner Haugom, Axel Barø Aase.

Detaljer

Start:
januar 27, 2023
Slutt:
januar 28, 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Storstuggu, Røros
Norge + Google-kart

Arrangør

Proletarteateret