[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

OTTA: Kristinspelet

juni 26, 2021 - juli 3, 2021

Sel Teaterlag setter også i år opp Kristinspelet på Jørundgard i Gudbrandsdalen, nord for Otta. De satser på sju forestillinger i perioden 26.6-3.7.

Kristinspelet, også kjent som Kristin Lavransdatterspelet, arrangeres hver sommer på Jørundgard i Sel – siden 1999. Forestillingen baserer seg på Sigrid Undsets nobelprisvinnende verk; trilogien om Kristin Lavransdatter. Manuset er skrevet av regissør Marie Nikazm Bakken. Hun har med seg et dyktig kunstnerisk team og skuespillergalleri til Jørundgard for å skape en uforglemmelig opplevelse for deg. Kristin Lavransdatter spilles i 2021 av Madalena Sousa Helly-Hanssen. Erlend Nikulaussøn spilles av Ravdeep Singh Bajwa.

Nobelprisvinner Sigrid Undset kom til Nord-Sel for første gang som barn sammen med foreldrene. Siden skulle hun besøke Sel og Høvringen igjen og igjen mens hun samlet stoff og inspirasjon til verket om Kristin Lavransdatter. Gården Jørundstadskal ha ligget der dagens Jørundgard er bygget. Ifølge historien ble gården tatt av flommen «Stor-Ofsen» i 1789. Sigrid Undset satt på nabogården, Laurgård, og diktet fram storgården Jørundgard. Jørundstad skal ha vært én av de rikeste gårdene i dalen før den forsvant med flommen. Andre gårder i Gudbrandsdalen som nevnes i bøkene, finnes fortsatt her den dag i dag.

Jørundgard Middelaldersenter ble bygget som scenografi i forbindelse med Liv Ullmanns filmatisering av Kransen i 1994. Uttunet på gården ble etter Liv Ullmanns filmatisering tatt i bruk som utescene. Tunet gjøres hvert år om til teater- og konsertscene med et bekvemt sitteamfi for publikum. (KILDE: kristinspelet.no)

Detaljer

Start:
juni 26, 2021
Slutt:
juli 3, 2021
Kategori for Arrangement:

Sted

Jørundgård, Nord-Sel, Gudbrandsdalen
Norge

Arrangør

Sel Teaterlag
Vis Arrangør nettside