[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

NITTEDAL: Egners Karius og Baktus

november 5, 2021 - november 7, 2021

Nittedal Teater setter nå opp sin versjon av Thorbjørn Egners historie om Karius og Baktus (fra 1949!) Det skjer på Kulturverket Flammen i Nittedal 5. -7. november.

Hovedpersonene er – som alle vet? – to tanntroll. Figurene dukket første gang opp i en bok med flere fortellinger for barn fra 1941, Den nye barneboka, og historien var på ti-tolv sider. Den første egne boka ble utgitt første gang i 1949. Seks år senere kom den 15 minutter lange dukkefilmen om de to som ødelegger barns tenner. Filmen var basert på boka, med flere nye viser av forfatteren, og regissert av den norske animatøren og filmskaperen Ivo Caprino

Hovedpersonene Karius (mørkhåret) og Baktus (rødhåret) er to små tanntroll som bor i et hull i en av tennene til gutten Jens. De lever glade dager når Jens ikke pusser tennene, men får et ubehagelig møte både med tannbørste og tannlegebor. I den første versjonen av fortellingen endte det med at de to tanntrollene ble skylt ned i sluket, men som respons på at mange lesere synes dette var for brutalt, endret forfatteren slutten til at Karius og Baktus sitter på en flåte ute på det åpne på havet. (Wikipedia)

Regien for oppsetningen i Nittedal er ved Lene Hagen.

Detaljer

Start:
november 5, 2021
Slutt:
november 7, 2021
Kategori for Arrangement:

Sted

Kulturverket Flammen, Nittedal
Borghild Rudsvei 3
1482 NITTEDAL, Norge

Arrangør

Nittedal Teater
Vis Arrangør nettside