[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

NITTEDAL: ECHO – Nitedal krudtværkspel

oktober 1, 2023 - oktober 30, 2023

Høsten 2023 blir det spennende, historisk spel på det gamle Krudværket i Nittedal. «ECHO – Nitedal krudtværkspel» henspiller på produktnavnet Echo (sprengstoff), som ble utviklet og produsert på Nittedal Kruttverk, men det leder også tankene mot ekkoet etter eksplosjonsdrønnene som ga gjenklang gjennom dalen de gangene det gikk galt.

Bakgrunnen for spelet er at i 1882 åpnet Georg Frølich Nittedals Krudtværk og en viktig del av Norsk eksportindustri var i gang. Nittedalskruttet fikk internasjonal annerkjennelse, og Frølich viste seg som en målrettet forretningsmann med store ambisjoner. Men det er også en historie med en mørk skyggeside – en historie om de som jobbet under de kummerlige forholdene og familiene som mistet sine nærmeste i noen av de verste arbeidsulykkene vi har sett i norsk historie.

Ideen om spelet kom så tidlig som i 2014, og har utviklet seg sakte, men sikkert. NIttedal Teater er produsent og prosjekteier og  har stått for den kunstnerisk utvikling av spelet, mens DNT og Kruttverkets venner har stått for tilrettelegging av eiendommen og bygningene. Nittedal Teater har forøvrig vist tablåer og enkeltscener under de årlige Elvelangs arrangementene til DNT.

Opprinnelig urpremiere var planlagt til høsten 2020, men pga corona-situasjonen ble premieren utsatt til høsten 2021. Vil det vise seg at det pga smittevern ikke er økonomisk forsvarlig å gjennomføre høsten 2021, flyttes urpremieren til høsten 2022.

PROSJEKTTEAM
Dramatiker: Lene Hagen
Kunstnerisk leder: Lene Hagen
Prosjektleder: Katrine Vabog
Forestillingen er støttet av: Fritt Ord, Kulturrådet og Nittedal Kommune

Detaljer

Start:
oktober 1, 2023
Slutt:
oktober 30, 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Krudværket i Nittedal

Arrangør

Nittedal Teater
Vis Arrangør nettside