[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Mosvik Teaterlag med spel i nytt amfi

september 5, 2014 @ 08:00 - september 7, 2014 @ 17:00

MosvikDe tre siste årene har Mosvik Teaterlag spilt teater på en utescene. For å gjøre det realistisk har vi bygget opp ei naturtro jækt på ca. 22 meter, og den har vi brukt de to siste årene. Samtidig er det bygget et helt nytt amfi som kan romme ca.500 personer. Alt dette er basert på dugnadsarbeid.

Nå er det snart klart for nytt spel i de flotte omgivelsene. Stykkene de viser er basert på Olaf Bergs gamle bøker om Martin Kvennavika. Årets spill har premiere 5.september, og handler om at Survikjækta drar til «Nol pol’n» med undertekst Nordishavets helter.

Martin Kvennavika er et produkt av fantasien til fargermester og storlygar Olaf Berg(1855-1946) fra Steinkjer. I en periode på mer enn 20 år skrev og fortalte Olaf Berg godt over 100 skrøner om Martin Kvennavika og mannskapet hans. Olaf Berg solgte varer på hele Innherred og hadde blant annet god kontakt med handelsmann Ernst Karlsen i Venneshamn.

Her møtte han trolig en hel del bygdeoriginaler som inspirerte ham til å skape skikkelsene som dere nå møter på scenen.

Mange av skrønene foregår «utaskjærs», om bord på den berømte Survikjækta, der Martin og mannskapet blant annet berger Otto Sverdrup ned fra jordakslingen på Nordpolen, sørger for at svenskene underskriver unionstraktaten i 1905 og seiler verden rundt på ny rekordtid.

Detaljer

Start:
september 5, 2014 @ 08:00
Slutt:
september 7, 2014 @ 17:00
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://kvennavika.no/

Sted

Kneinnviksdåggån
Norge

Arrangør

Mosvik Teaterlag
Vis Arrangør nettside