[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

HOMMELVIK: Sildslaget – med humor

oktober 20, 2021 - oktober 30, 2021

Proletarteateret presenterer det de kaller et slagferdig musikkspill – «Sildslaget» på Bruket Kulturhus i Hommelvik i dagene 20. – 30. oktober.

Litt historikk:
Lørdag 20. oktober 1951 sto et slag i Hommelvik. Havnen var full av fiskefartøyer med fiskere fra Trøndelags- og Møre-kysten.

Lørdag 20. oktober 2018 – på dagen 67 år etter sildeslaget – ble musikalen satt opp første gang i regi av det nystartede Proletarteatret. Det er den lokale komponist og operasanger Torstein Fosmo (28) som har skrevet musikalen, som da er basert på hendelsene fra 1951.

Disse hendelsene ble innledet med en fest på Folkets Hus der lokalbefolkningen hadde møtt opp i hopetall. Da også de tilreisende fiskerne ville på fest i det overfylte festlokalet, oppsto det tumulter omkring Huset og i gatene i sentrum av Hommelvik. Det lokale politiet mistet kontrollen, flere lensmannsbetjenter ble slått ned, og en av dem betydelig skadd. Politi fra Trondheim ble tilkalt og fikk etter hvert ryddet opp ut over natta. I den etterfølgende straffesaken ble flere fiskere dømt, både til fengsel og bøter for ordensforstyrrelse. I ettertid er episoden omtalt som nettopp «Sildeslaget i Hommelvik».

Nå er det altså klart for  en nypremiere.

Detaljer

Start:
oktober 20, 2021
Slutt:
oktober 30, 2021
Kategori for Arrangement:

Sted

Bruket Kulturhus

Arrangør

Proletarteateret