[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

HADELAND: Godt samarbeid om Bronsebukkene

august 9, 2023 - august 13, 2023

Samarbeid mellom Friluftsteateret Bronsebukkene og Hadeland teaterlag gjør at det blir en det ny oppsetning av forestillingen Bronsebukkene i 9. – 13. august 2023 på Hadeland folkemuseum.

Bakgrunnen for forestillingen er denne: I 1924/25 dukker et av Nordens største og merkeligste bronsealderfunn opp av jorda på husmannsplassen Vestby på Grindvoll. Når 11 år gamle Ragna Berg viser funnet til mor, sier mora: «Ta og kast det – det kan vara trølldom i slikt gammalt ræl». Men Ragna gir funnet til sin onkel Markus Juliussen, som putter gjenstandene i hatten sin, setter seg på toget til Oslo, og leverer funnet til riksantikvaren på Historisk Museum.

Denne sanne historien danner bakgrunnen for friluftsteateret om «Bronsebukkene», for mens Ragna studerer de fine bronsebukkene, ser hun plutselig en kvinneskikkelse dukke opp. Det er en Volve som fører Ragna 2500 år tilbake i tid, til Bronsealderen! Her opplever hun en helt annen verden enn på Grindvoll i 1925. Men Ragna erfarer at folk er folk til alle tider, og at måten folk løste utfordringene sine på for 2500 år siden er like aktuelle i verdenen i dag!

Detaljer

Start:
august 9, 2023
Slutt:
august 13, 2023
Kategori for Arrangement:

Sted

Hadeland Folkemuseum

Arrangør

Friluftsteateret Bronsebukkene