[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Fagerlund teaterlag setter opp «Huset i skogen»

november 8, 2016 - november 27, 2016

Kr. 150

Da er det tid for en ny teaterforestilling på Folkvang. I år har de fått med seg ni fantastiske unger og har satt opp «Huset i skogen» av Anne Cath. Vestly.

En fortelling som de fleste sikkert har hørt noe om, men da i bokform. Dette er en av to teaterforestillinger Anne Cath. har skrevet. Fagerlund teaterlag har hatt en del øvelser gjennom vinter, vår og nå i høst. Nå er de klar for å vise en fantastisk forestilling.

huset-i-skogen“Huset i skogen”

Stykket er skrevet for teater av Anne Cath. Vestly og Finn Ludt har skrevet musikken til. Det ble første gang vist på Oslo Nye Teater i 1959, gikk for åtti fulle hus og var populær som familieforestilling. Forestillingen ble satt opp på ny ved samme teater både i 1969 og 1993.

Handlingen bygger på den første boken om Mormor og de åtte ungene, men er allikevel en helt egen historie som ikke er gjengitt i noen av bøkene.

To spekulanter her kalt «muere», ønsker å narre far til de åtte ungene til å selge huset i skogen, med tilhørende tomt mot bytte i leilighet på Tiriltoppen. To husnisser prøver å hjelpe. Det gjør mormor også og ikke minst fem høner og Gorosa, pluss de åtte ungene selvfølgelig.

Da forestillingen på nytt ble vist på Oslo Nye Teater i 1993, spilte Anne Cath. Vestly selv rollen som Mormor.

Lokalt ble forestillingen vist av Gran og Lunner Ungdomsteater i Brandbu kino i 2000, den gang med Anne Cath. Vestly som publikum på premiere nr. to (dobbelt besatte barneroller, derfor to premierer).

Skogsteppet som brukes i forestillingen ble malt av Inger Karthum til oppsetningen i 2000 og er sammen med det grønne bakteppet de eneste kulissene som gjenbrukes fra den gang, dette for at alt måtte spesialtilpasses Folkvang.

Velkommen og kos dere!

For billetter:

E-post: billett@fagerlundteaterlag.no
Telefon: 452 63 672 (17.00-21.00)
De tar kontanter og Mcash

Sted: Folkvang, Jaren

Detaljer

Start:
november 8, 2016
Slutt:
november 27, 2016
Kostnad:
Kr. 150
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/fagerlundteaterlag/?fref=ts

Sted

Folkvang
Jaren, Hadeland, Norge

Arrangør

Fagerlund teaterlag