[monarch_share]

Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

«9 til 5» først i Skandinavia i Sørum

mars 13, 2015 - mars 20, 2015

Hvem har sagt at de største stedene har de største premierene: Dolly Parton-musikal settes opp i Blaker.

Bruvollen samfunnshus ligger i Blaker tettsted (514 innbyggere ifølge wikipedia) i Sørum kommune – og det er her det blir skandinaviapremiere på «9 til 5». Vi husker at Dolly Parton sang «Working nine to five». Men nå skal hele musikalen for første gang settes opp i Skandinavia, i regi av Blaker ungdomslags teatergruppe.

BULT er en teatergruppe med en over 100 år gammel historie, som fra stiftelsen i 1895 er blitt en av Norges eldste amatørteatergrupper og består i dag av 40-50 aktive ungdommer i alderen 13 til 22 år. Gjennom årenes gang har BULT satt opp et stort antall teaterstykker, revyer og musikaler. Alt fra egenproduserte revyer, til Broadway-musikaler og også musikaler fra egen penn. De siste årene har ungdommene i ensemblet trukket fulle hus med store oppsetninger som Hairspray, Copacabana, Anything goes og Fame.

Denne gang satser teatergruppa større enn noen gang. Som alltid spiller Bult stykkene på norsk, og personer fra teatergruppa oversetter originalmanusets tekster og sanger. All musikk og sang er skrevet av Dolly Parton. Handlingen i musikalen foregår på slutten av 1970-tallet. Tre kvinnelige arbeidere i samme bedrift blir møtt med sextrakassering, forbigåelse og forskjellsbehandling fra en mannssjåvinistisk sjef. De kvinnelige hovedrollene finner til slutt ut at alle tre opplever det samme og slår seg sammen for å ta rotta på sjefen. Kjønnskamp og likestilling står med andre ord sterkt i forestillingen.

Detaljer

Start:
mars 13, 2015
Slutt:
mars 20, 2015
Kategori for Arrangement:
Hjemmeside:
http://www.bult.no/

Sted

Bruvollen samfunnshus, Blaker i Sørum
Norge

Arrangør

Blaker ungdomslags teatergruppe