Jubel for NM i teatersport.

Jubel for NM i teatersport.

Norsk Amatørteaterforbund inviterer for 17. gang til Norgesmesterskap. ITI (International Theatresports Institute) har innvilget søknaden fra NATF om lisens til NM Teatersport. Se video fra fjoråret her.

Dermed blir det konkurranser uten Norsk Teaterråd på arrangørsida. For elleville aktører og publikum blir det ingen forskjell fra tidligere. I finalene møtes seks improgrupper fra hver sin del av landet til vennskapelig duellering om hvem som best kan improvisere en forestilling på scenen.

Dette er en konkurranse i improvisert teater, hvor publikum gjerne tar aktiv del i hva som skal fremføres gjennom å foreslå tema, sted osv. for sketsjene som fremvises. Skuespillerne som er med fremfører improviserte scener utfra visse føringer som er lagt. Føringene kan være alt fra begrensninger med tanke på tid og rom, at man må snakke på rim, ikke bruke bokstaven S, snakke tullespråk (gibbrish) eller at man kan snakke uten å ha kroppskontakt.

NM i Teatersport™ er lagt opp som en forestilling.

Hoveddommer Simen Hovd Simen Hovd og hans dommerkolleger skal sammen med publikum avgjøre hvem som vinner «NM i Teatersport™». Konferansier blir Mikkel Niva.