Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

NATF-gruppa Rhesus Pluss i Mandal så bakover i 2012 da de feiret sitt 20-års jubileum. Nå ser de framover til 2015 med å se enda lenger bakover; til vikingtida.I 2012 hadde de en (delvis) kavalkade over hva de har produsert i over 10 oppsettinger. Rhesus Pluss «spesialisert seg» på farser og setter sin ære i å produsere alt fra A til Ø selv; manus, scenografi, regi osv.  Dessuten legger de mye arbeid i filminnslag som gjerne brukes innledningsvis for å etablere historien og sentrale roller.

Ny farse våren 2015
For tiden jobber de med en ny farse som etter planen skal settes opp våren 2015. Den ytre rammen er en krise i et lokalsamfunn under vikingtida, men underliggende temaer er maktkamp, kjønnsroller, den kulturelle, religiøse og seksuelle smeltedigelen, kommunesammenslåing, naturforvaltning osv., osv. osv.

Fantasifull historie
De har foreløpig skissert rammen og samlet ideer, samt skrevet dreiebok til forfilmen. Her er fantasien stor: Den starter med at mennene i det lille lokalsamfunnet depper fordi høvdingen i nabolandsbyen har demmet opp elva som de er så avhengig av.  (Nabohøvdingen aner at vann er en viktig ressurs, men har ikke tenkt på at bygda hans vil bli oversvømt av alt vannet som samler se opp. Dessuten vil han få problemer med sin yndlingsaktivitet, som er å gå på hendene.)

Mennene søker råd hos Volven, som i en rus av fluesopp og oppsop fra gulvet gir dem hint via gamle hits spilt på en sveivegrammofon om at damene i lokalsamfunnet må reise til Britannia og skaffe en ny dronning.  Vel framme i England dumper damene opp i et gay fair hvor man nettopp har kåret årets drag-queen. Denne stakkaren blir kidnappet sammen med en munk, som tilfeldigvis tilbyr seg å være fange i stedet for drag-queenen. Og mens damene er i viking, prøver mennene hjemme å holde hjulene i gang etter fattig evne, bare med bistand fra den rusa Volven og en nebbete trell fra Gardarike…

Jakter på vikingutstyr
Dessverre er ikke alt mulig å suge av eget bryst.  Derfor ville det være fantastisk om noen kunne låne/leie bort kostymer (og rekvisitter) fra denne tidsepoken til Rhesus Pluss, evt. tipse om hvor sånt kan finnes.  (Men husk at vikingene IKKE hadde horn på hjelmene!)

Ta kontakt med mericso@online.no. 

Og hvis noen skulle ha et fullskala, flytende vikingskip liggende og drive, kunneRheus Pluss ha god bruk for det til innspillingen av forfilmen.