Bilde 2 - Spranget Teater Foto - Knut Storvik - GDSpranget Teater har hatt en enorm utvikling av sine aktører siden oppstart og nå har de også engasjert seg i NATFs Nepal-prosjekt!

Spranget Teater startet opp med teater i 2009 og er en teatergruppe for mennesker med nedsatt funksjonsevne. De er nå klar for den fjerde forestillingen sin, som foregår den 10. og 11. juni 2016, i Otta kulturhus kl.19.00.

Teatergruppen har for tiden 23 aktører og et styre med 8 medlemmer.
Aktørene kommer fra Sel, Vågå, Dovre og Fron i Oppland.

Forestillingene deres er satt sammen av sketsjer, sang, diktlesing, fortelling av gode historier, munnspill, gitarspill og allsang. Det er ulikt funksjonsnivå på aktørene, men alle har en viktig rolle i teateret.

Det har selvsagt vært en utfordring å finne roller/oppgaver som passer til alle, sier Åse Grønli, leder i Spranget Teater.

Utenom styret som stiller opp, har vi mange frivillige hjelpere på øvingene våre, det er støttekontakter, boligpersonal og ellers andre frivillige.

Det er en stor glede å se aktøren har gjort en voldsom stor framgang fra vi begynte til nå.
Vi har eksempler på de som knapt ville stå på en scene og som i dag ikke har noen problemer med det.

Åse stortrives med å jobbe med Spranget Teater, og sier at det er en fryd å jobbe med alle disse flotte menneskene, og alle de positive hjelperne som nå ser fram til forestillingene i juni.

Spranget Teater har også besluttet å støtte Norsk Amatørteaterforbunds prosjekt i Nepal med kr. 1000,- og oppfordrer herved alle andre teatergrupper i Norsk Amatørteaterforbund om å gjøre det samme.

Bidraget kan doneres via denne linken: www.classy.org/READTakukotCenter eller til kontonummer: 1207.89.13078.

Bilde 1 - Innspill - Takokot* READ Nepal (NATFs samarbeidspartner) hadde i mars i år en arbeidsøkt sammen med mennesker med nedsatt funksjonsevne, hvor de kom med praktiske, nyttige og gode forslag til utforming av tilgjengeligheten i de ulike READ sentrene. Noe som det også vil tas hensyn til når senteret i Takukot skal bygges.