unge spor kulturstipendI mars besluttet NATF-gruppa Unge SPOR på Bryne at det skulle settes ned et Kulturstipendutvalg. Bare fem måneder senere er Stipendutvalgets vedtak endelig, og 50.000 kroner er delt ut til SPORsettere i norsk kultur. Unge SPOR fikk 22 gode og spennende søknader til Unge SPORs Kulturstipend, og stipendutvalget har hatt en tung og vanskelig oppgave med å skille gode søknader fra de som var enda litt bedre.

”Formålet med Unge SPORs Kulturstipend er å støtte og motivere til sporsetting i kultur, etablering og videreføring av kulturtilbud, samt annet kulturrelatert arbeid.”

Fire engasjerte kultursjeler har nå fått svar på sin søknad med tilsagnsbrev, og fire SPORsettende tiltak har fått et bidrag som forhåpentligvis hjelper de på vei mot sitt mål.  De fire søknadene som gikk gjennom nåløyet denne gang var;

Kulturkoblingen: Kulturkoblingen setter nå i gang et prosjekt som de kaller Rockegalla 2014. Dette skal være en arena for fremføring av musikk for alle band ved Lismarka Rockeskole, men også for alle band som ønsker å spille der. Arrangementet skal også brukes til å utøve lydteknikk og arrangements opplæring for barn og unge i Ringsaker og Lillehammer regionen.

Bryne Rocken – Festival: Festivalarrangør på Bryne med mål om å hjelpe lokale band og musikere på Jæren. For Brynerocken som arrangør er det viktig å ha fokus på lokale band. Hver festival slipper de til nye, spennende lokale band. De gir dem en stor scene, men proff PA og lys.

Teatergruppen Foreplay: De skal reise rundt i Nord-Norge og holde workshops og arbeidsdemonstrasjoner. De skal blant annet besøke Bodø, Stamsund, Harstad og Mo i Rana, hvor de tilbyr kurs i DEVISING: å improvisere fram tekst eller scener til en forestilling. Kurset vil gi kompetanse innen idéutvikling og være et nyttige verktøy for de som ønsker å utvikle forestillinger på lokalt plan.

Romerike Musikkteaterskole: De skal sette opp forestillingen Jungelboken i Ullensaker kulturhus. Det er planlagt 6 forestillinger hvorav to av disse er på dagtid og er øremerket barnehager, barneskoler og barn/unge med spesielle behov. Siden Romerike musikk teaterskole er i oppstarten og dette er deres første store oppsetning, må de gå til innkjøp og produksjon av kulisser, kostymer, rekvisitter mm.