ungdomsmoteTo av gruppene våre setter fokus på ungdommens måte å se seg selv på – det kan du lese om i aktivitetskalenderen vår (se høyrespalten) som nå er oppdatert med 15 nye aktiviteter.

Medlemsgruppene i Norsk Amatørteaterforbund presenterer en lang rekke forskjellige sjangere for sitt publikum framover. Barne- og ungdomsforestillinger, revyer og musikaler. Men det kan altså være interessant å se at to av gruppene jobber med stykker om «den vanskelige ungdomstida».

«Generasjon prestasjon» – en produksjon i regi av Sandvika barne- og ungdomsteater spilles i   april. De skisserer bakgrunn for stykket slik: Du våkner klokken 07.00, sjekker Instagram, Facebook og Snapchat. Du har kun fått to likes på bildet du la ut i går. Ikke fra noen av dem du ønsket mest. Hva skal du ha på? Den nye blå genseren hadde du i går. Du kan ikke bruke den igjen. Det blir den grønne. Du angrer idet du går ut døren. Samma det. Du har matteprøve. Sekseren kan stå i fare om du ikke får det til nå. Fem minutter til bussen går. Du tar en selfie. Kan du få ny rekord? Hvor mange liker deg?

I august er det BærMuDa Ungdom som skal sette opp forestillingen “Den som hvisker lyver” høsten 2015. Stykket handler om jentemobbing og er basert på historier som florerer på Facebook, Youtube og andre steder på internett. Forestillingen belyser konsekvenser av mobbing, de ytterste sådan, og de bruker sterke virkemidler for å få frem vårt budskap.

Les mer i aktivitetskalenderen.