youtubeTre videoer; en som viser bredden i Teaterdagene, en som fokuserer på kursene og en som tar for seg NM i teatersport for amatører er nå tilgjengelig på YouTube.

Norsk Amatørteaterforbund har i mange år dokumentert Teaterdagaktivitet i bilder, men har savnet video til å forklare og inspirere neste års Teaterdagsentusiaster. Nå er det på plass – på Norsk Amatørteaterforbunds YouTube-konto.

Her er videoene:
Teaterdagene 2014: 19. ganger har Norsk Amatørteaterforbund arrangert Teaterdager på Lillehammer. Dette skjer hvert år i september, og er ei helg med kompetanseheving, forestillinger og sosial omgang for mellom 150 og 200 amatørteaterentusiaster. Her er det først om fremst mellom 12 og 15 kurs hvert år, men det er også forestillinger, utdelingen av den gjeve Bøhrreprisen til en ildsjel og kloke ord i en offisiell åpning. Videre teaterparade gjennom byens gater og teaterkro. Her er noen smakebiter.

Kursene – kjernen i Teaterdagene: Å spille amatørteater er moro. Men det å spille amatørteater krever også kunnskap både fra de som står på scena, fra de som arbeide ri kulissene eller de som arrangerer. Norsk Amatørteaterforbund har nå 19. ganger arrangert Teaterdager på Lillehammer, her kompetanseheving er nøkkelordet. Fra fredag til søndag foregår intense kurs. NATF er svært stolte av de kursene og har hentet inn dyktige kursledere innen sin sjanger. Variasjon og kvalitet er stikkord for kursene, som du kan se noen smakebiter fra her.

NM i teatersport for amatører: Norsk Amatørteaterforbund og Norsk teaterråd har i 16. år invitert til finalene i NM i Teatersport ™ under de årlige Teaterdagene på Lillehammer. I NM i Teatersport-finalene møtes seks improgrupper fra hver sin del av landet møtes til vennskapelig duellering om hvem som best kan improvisere forestillinger på scenen. De seks har på forhånd vunnet sine respektive regionale uttak. Teatersport er en konkurranse i improvisert teater og er lagt opp som en forestilling, hvor hensikten ikke er å vinne men å skape en best mulig forestilling gjennom improvisasjon. Her er noen glimt fra 2014-forestillingen.

Videoene er laget av Martin Ødegaard for Norsk Amatørteaterforbund.