Kroppsspråket forteller mye - i hverdagen og på scena...

Kroppsspråket forteller mye – i hverdagen og på scena…

Vi sender ut og oppfatter signaler, beskjeder, stemninger og undertekst gjennom kroppsspråket. Slik er det også på scena – og nettopp det er tema for et av de 18 kursene under årets Teaterdager. Meld deg på via fanen «Teaterdager».

Dette kurset skal føre til en sterkere bevisstgjøring av kroppen som et middel for kommunikasjon. Ved å utforske kroppens mest nærliggende bevegelsesvokabular fra dagligdags gange til særegne ”signaturer” utvikler vi evnen til å bruke kroppen som forsterker eller undertekst til de ordene vi sier. Vi blir mer klar over hvilket fantastisk verktøy kroppen er nettopp for teatrets oppgave: å formidle noe. På kurset kan du lære mer om hvordan du kan jobbe med og imot tekst, samt hvilken funksjon timingen kan ha for det fysiske uttrykket i teatersammenheng.

Kursholder Ingvild Vaagsether er utdannet danser og musikalartist ved Liverpool Institute for Performing Arts og dansepedagog ved Kunsthøgskolen i Oslo. Hun har jobbet frilans som danser, skuespiller ved siden av studiene siden 2002, og er for tiden fast ansatt som dansepedagog og koreograf ved Lillehammer og Gjøvik Dansesenter.