Helena Klarén og Henrik Slåen

Helena Klarén og Henrik Slåen

Helena Klarén og Henrik Slåen lander i Lillehammer med kurs og forestilling etter seks uker i Praha, der de har arbeidet med figurteater.

Helena Klarén og Henrik Slåen utgjør Teater Leven, som har eksistert siden 1997. Gjennom årene har de laget forestillinger i mange genre og for forskjellige målgrupper. De to er et lite teater, og samarbeider derfor med andre for å utvikle gode forestillinger og fortelle viktige historier. Nå gjør de dette gjennom «why»-kurset som arrangeres og der de to er kursledere. Tema for «why» er som ordet sier «hvorfor driver vi med teater». Det blir whykurs-deltakerne som setter opp avslutningsforestillingen, som er skrevet av Janne Aasebø Johnsen.

I det siste har Teater Leven arbeidet med «Østenfor sol og vestenfor måne», som gir musikk, spenning og humor for store og små.  Forestillingen er en del av EØS-prosjektet «Comparing several Puppet Theatre Dramatizations of a Norwegian Folk-tale». «Østenfor sol og vestenfor måne» har blitt produsert hos det tsjekkiske figurteaterkompaniet Divadlo ANPU i Praha, der det norske ensemblet har hatt prøver i seks uker. Premieren var i Praha 14. juni og stykket vil på turné i Innlandet er høsten 2015.

Vil du gå på kurset eller se forestillingen? Teaterdagene 18.-20. september der tida, Lillehammer er stedet. Jegg nettsida for Teaterdagene 2015 – gå inn øverst i til høyre.