Shabana Rehman er samfunnsdebattant og komiker/artist

Shabana Rehman er samfunnsdebattant og komiker/artist

Teaterdagene 2014 på Lillehammer 19. – 21. september har ytringsfrihet som tema. Du finner presentasjon av alle de 15 kursene under «Teaterdagene 2014»-fanen over – men noen kurs tar vi også med her, slik som Shabana Rehmans «Latter og Lidelse – fra livserfaring til scenekunst».

Shabana Rehman er samfunnsdebattant og komiker/artist. Hennes utgangspunkt er at «ironigenerasjonen» er ute. Velkommen til virkeligheten. I Norge kan man snakke om hva man vil på scenen. Stort sett kan man slippe unna med det meste. Hvorfor er det likevel så få som da fremmer aktuell samfunnskritikk fra scenen?

Er samfunnskritisk humor politisk korrekt? Mister man publikum om man fremmer sine politiske standpunkter for tydelig? Hvordan formidle samfunnsengasjement fra scenen? Dette og flere aktuelle spørsmål blir behandlet i dette kurset. Vi starter fra bunn.

  • Hvordan utvikle en autentisk og alvorlig humor tekst
  • Redigering og bearbeiding
  • Uttestisk av materialet
  • Scenekunnskap
  • Hvordan presentere deg selv på scenen, kostyme/kles bevissthet.

Kritikk som treffer skaper ofte debatt og sterke reaksjoner. I vår tid, og gjennom sosiale medier, kan mediestormer bli ganske store. Shabana vil også dele erfaringer og reflektere om hvordan en opptreden/tekst skaper reaksjoner og debatt, hvordan takle mediene?

Man kan ikke fremme sterk og samfunnsomveltende scene-kunst hvis man ikke har basisen på plass, da kan det bli mer lidelse enn latter. Derfor vil kursdeltagere også få innblikk i effektiv markedsføring, økonomi og kommunikasjon.

Shabana Rehman foreleser og veileder kursdeltagerne til større bevissthet rund tekstutvikling hentet fra steder inne deg, der det gjør vondt, for å kunne forløses på scenen til frigjøring og felles refleksjon. Vi ler mest av det vi frykter. Eller kjenner igjen. Hvordan kan du gjøre dine erfaringer, og ideer til kunst?

Passer for alle, uansett hvilken rolle du har i teaterbransjen.  Og/eller er interessert i revy, standup, samfunnsengasjement, og solo-opptredener (one man/woman show)

Få kan bevege, provosere og inspirere så sterkt som Shabana Rehman. I alt hun gjør – som komiker, artist, spaltist og debattant – kombinerer Shabana lekenhet og humor med et brennende og kompromissløst engasjement for individets frihet. Sentralt i hennes metode står overraskelsen, det å tenke på tvers og bruke virkemidler ingen har tenkt på før, for å formidle et viktig budskap.

Les mer på shabana.no   og magiskappelsin.no