Janne Opsahl lærer bort kostymedesign og redesign av "gamle" kostymer.

Janne Opsahl lærer bort kostymedesign og redesign av «gamle» kostymer.

Under Teaterdagene 2014 på Lillehammer 19. – 21. september arrangeres kurs i kostyme og – holde deg fast: redesign! Her er det fortsatt igjen ledige plasser – så kursleder Janne Opsahl tar gjerne imot nettopp deg! Og alle teatergrupper bruker kostymer. Det er ofte en tidkrevende og kostbar del av en produksjon.

Lær deg gjenbruk
På kurset vil du ikke bare lære teknikker for å utvikle nye kostymer, men også hvordan du med enkle grep kan redesigne ett gammelt kostyme brukt i en forestilling til et kostyme som ved noen små endringer kan brukes i en helt annen forestilling.

Kurset vil gi et teoretisk innblikk i kostymeproduksjon fra A-Å , samt mange tips og praktiske oppgaver for å kreere kostymer når budsjettet er lavt og tiden knapp. Kurset passer for alle som på en eller annen måte er involvert i utvelgelse av kostymer, selv syr kostymer til teaterguppa si, eller som ønsker å lære mer om dette. Det blir også praktisk jobbing, så kursdeltagerne bes om å ta med ta med symaskin (og gjerne skjøteledning), stoffer eller klesplagg du kan jobbe med.

Allsidig kursleder
Janne Opsahl er utdannet med svennebrev i Kjole/-drakt-søm, og har også ett år design/modellering innen mote ved Esmod, Oslo. Hun har arbeidet v/ Den Norske Opera& Ballett siden 1993, med ansvar for opera/ballett- produksjoner på hovedscenen og turne. Bla; Jorden Rundt på 80 dager, Carmen , Flaggermusen, Rosenkavaleren, Maskeballet ,Tosca , Romeo & Juliet og Stormen. Som kostymedesigner har hun gjort turneversjonen av Flaggermusen for DNO&B.

For Operaen i Kristiansund har hun designet Jeppe, Unge Hamsun , Flaggermusen Operagalla, samt assistert v/ Gianni Schicchi & Søster Angelica. 2014/2015 designet hun Flaggermusen for Opera Nordfjord/Operaen i Kristiansund.