Aktivitet i Oslo. (fra Teater Neufs nettside)

Aktivitet i Oslo. (fra Teater Neufs nettside)

To av studentteatrene som står på medlemslista til Norsk Amatørteaterforbund, Immaturus og Teater Neuf har begge kickstartet høstsemesteret.

De to er Studentteateret Immaturus (sitat dem selv: «Norges største studentteater med base i Bergen») og Teater Neuf (sitat dem selv: «Norges eldste studentteater»)

BERGEN
I Bergen har Immaturus lanseringsfest fredag 22. august i Teglverket på Det Akademiske Kvarte. Der kommer årets hovedproduksjoner til å bli avslørt. De er på «frierføtter» og skriver på nettsida si: «Vi trenger deg uansett hvem du er og hva du kan. Kanskje du er en aspirerende skuespiller, eller kanskje du er en dyktig sminkør? Kanskje du vil prøve deg på improvisasjonsteater eller kanskje du vil utveksle dikt og og skriverier med likesinnede?»

Dagen etter har de worshop i skuespillerteknikk for de som har lyst til å lære seg skuespillerteknikk og hvordan du innstuderer en rolle. Workshopen ledes av Lars Fimland Moberg. I tillegg til å være profesjonell skuespiller, utdannet fra Bergen teaterskole, har Moberg studert pedagogikk på Høgskolen i Bergen, jobbet som freelance skuespiller og arbeider i dag som dramapedagog. Se for øvrig under «medlemsaktiviteter».

OSLO
I Oslo sto Teater Neuf for ImproSport under Foreningsbonanza onsdag 20. august. Her var det oppstart på impro-cupen deres. Dette vårt hjemmesnekra impro-konsept. En konkurranse om å bli den beste impro-regissøren. Improvisatørene må altså mestre både impro-regi og impro-skuespill på én og samme kveld. Og sammen med hoveddommer får publikum være med å bestemme hvem som går videre i cupen.

De neste dagene var Teater Neuf å finne flere steder rundt omkring i Oslo.

Teater Neuf – Studentteatret i Oslo er Norges eldste studentteater, tilbyr studenter både kunstnerisk utvikling og lavterskelmoro ved siden av pensum. De holder til på Det Norske Studentersamfund og har i tillegg til fire forestillinger per semester og én storproduksjon i året, også ukentlige aktiviteter, workshops, interne fester og mer.