Fra et læringssenter i Nepal

Fra et læringssenter i Nepal

Norsk Amatørteaterforbund (NATF) lanserer en fundraising kampanje for å bygge et nytt bibliotek/læringssenter i Nepal.

I april ble Nepal rammet av det sterkeste jordskjelvet man har sett på 80 år. Den drepte mer enn 8500 mennesker, skadet mer enn 23000, og ødela utallige fattige landsbyer. Nå trenger en av de mest berørte regionen, Takukot i Gorkha, all hjelp og støtte de kan få til å bygge et nytt livsviktig bibliotek/læringssenter.

Teater som læring
NATF har siden 2013 samarbeidet med READ Nepal ved å ta i bruk Forum Teater på bibliotekene/læringssentrene, som et verktøy for å sette søkelyset på ulike problemstillinger og tabubelagte temaer i landet. Dette arbeidet er støttet av Kavlifondet, og har vist seg å være svært virkningsfullt.

Læringssentrene er viktige møteplasser for lokalsamfunnet, da nesten 40 % av den voksne befolkningen ikke kan skrive og 60 % av alle jenter får aldri fullført sin grunnskolegang. På READ Nepal sine 62 etablerte sentre får befolkningen uavhengig av alder, kjønn, økonomisk situasjon og etnisk bakgrunn, et tilbud om å lære seg basiskunnskaper vi tar som en selvfølge.

I Takukot i Gorkha er lokalbefolkningen nå i gang med å bygge opp et læringssenter. Det har blitt donert land hvor senteret skal bygges, og de sørger selv for kostnadene til konstruksjonen av bygget.
Nå trengs det hjelp til å finansiere det som skal inn i læringssentret, slik som bøker, interiør, undervisningsmateriale, datamaskiner etc.

Dommerne under årets NM i Teatersport har vedtatt å donere det tradisjonelle «NM-stipendet», som i år var på 30.000 kroner, og vi håper flere ønsker å gi sitt bidrag. Dette er en flott mulighet til å vise samfunnsengasjement.

Hvordan donere?
Vi håper dere vil være med å gi Nepals befolkning en mulighet til økt livskvalitet og en bedre fremtid. Målet er å samle inn $ 80.000. Hvert bidrag gjør en forskjell, og det er mulig å velge fritt beløp. Prosessen er rask, enkel og sikker.

Sliter du med å finne julegaver til de som har alt, er kanskje dette en fin gave?

TIL KAMPANJEN HER…