illustrasjon-1I anledning Teaterdagenes 20-årsjubileum og NATFs 70-årsjubileum, skrev Janne Asebø Johnsen en scenetekst om hvorfor vi er engasjert i amatørteater. Dette manuset er nå tilgjengelig for medlemsgruppene.

”Why” er tittelen på stykket, som skulle vært oppført under Teaterdagene, men ikke ble det. Stykket tar utgangspunkt i innsendte tekster fra NATF-medlemmer. Teaterlagene i Norsk Amatøteaterforbund må gjerne sette opp stykket i etterkant av Teaterdagene 2015. Dere skal fritt få benytte sceneteksten, men må informere Janne Aasebø Johnsen om at dere skal sette opp stykket. Send informasjon til jannej@broadpark.no.

Hvis stykket spilles for et publikum og det tas inngangspenger vil avgiften for spillerettighetene gå uavkortet til NATFs arbeid i Nepal.

Denne sceneteksten handler om en gruppe amatørskuespillere som ønsker å fremføre sitt nyskrevne skuespill i Kulturhuset i kommunen. Skuespillet heter «Alt i butikk». De tar kontakt med Kommunen for å spørre om de kan få lov til å bruke scenen i Kulturhuset. I kommunen er det ingen som har myndighet til å låne bort Kulturhuset, derfor bestemmer skuespillerne seg for å dra på et møte og spørre politikerne direkte. Politikerne sier at amatørskuespillerne selvfølgelig skal få låne scenen, men de må betale markedspris. Politikerne synes ikke de er ansvarlig for å støtte frivillig arbeid. En etter en forteller amatørskuespillerne en historie om hvorfor de er med i amatørteater. Dette fører til at politikerne bytter side. Alle politikerne overtales, utenom en.

Ta kontakt med sekretariatet for å få tilsendt manuset.